Teheránban bekérették fejmosásra a brit nagykövetet

Az iráni külügy bekérette a brit nagykövetet, mert Theresa May brit miniszterelnök egy találkozón fenyegetésnek nevezte Iránt.

Az iráni külügyminisztérium bekérette szombaton Nagy-Britannia teheráni nagykövetét Theresa May brit kormányfő Iránnal kapcsolatos "ártalmas" és "felelőtlen" kijelentése miatt. Nicholas Hopton bekéretéséről Bahrám Kászimi iráni külügyi szóvivő számolt be.
May fenyegetésnek nevezte Iránt

Hírdetés

May az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) szerdai bahreini találkozóján a kuvaiti, katari, egyesült arab emírségekbeli, ománi és szaúd-arábiai kormány képviselői előtt Iránt "fenyegetésnek" nevezte a "Perzsa-öböl menti régióra" és a "szélesebb Közel-Keletre" nézve. A brit miniszterelnök azt mondta, hogy Teherán "agresszív fellépését" Libanonban, Jemenben, Szíriában vagy a Perzsa-öböl menti államokban "vissza kell szorítani".

Kászimi szerint nagyon sajnálatos, hogy a brit kormányfő figyelmen kívül hagyja a régió esetében fennálló tényeket. A külügyi szóvivő hangsúlyozta: bizonyos Perzsa-öböl menti államokkal ellentétben éppen Irán az, aki békét és stabilitást szeretne látni a térségben, és épp ezért aktívan részt is vesz a terrorizmus elleni küzdelemben. A szóvivő reményét fejezte ki, hogy ilyen – a múltban már diplomáciai feszültségekhez vezető – megjegyzések a jövőben nem ismétlődnek meg.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »