Tehenek lepték el Budapestet

Tehenek lepték el Budapestet

Tehenekkel vonultak a gazdák Budapesten. A tejtermelők az olcsó import ellen tiltakoznak, szerintük az ágazat versenyképességéhez kevés az uniós és az állami támogatás.

Tehenekkel vonultak végig a tejtermelők Budapesten. Az áfacsalások miatt olcsó importtejek dömpingje ellen tiltakoztak. Azt szeretnék, ha a hatóságok szigorúbban lépnének fel a csalók ellen. Az országos kereskedelmi szövetség épületénél gyülekeztek, majd onnan vonultak tovább a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) és az adóhatósághoz. A NAV vám- és jövedéki szóvivője egyeztetett a tejtermelőkkel. A tárgyalás után közölte: jelenleg is több tíz milliárdos áfacsalási ügyben nyomoznak, és partnerek az ellenőrzések további szigorításában is. A demonstrálók azt mondták, ha a tüntetésük nem vezet eredményre, a következő tiltakozás célpontjai a boltok, a hipermarketek lesznek.

„Az előző két hónapban az én termelői csoportomban három kistermelő jelezte, hogy felhagy a tejtermeléssel, és elkezdte vágóhídra adni a teheneit, nincs több idő. Nincs olyan, hogy még meddig bírjuk, az én gazdaságomban naponta 600 ezer forint mínuszt termelnek a teheneim, noha egy nagyon jó gazdaságról beszélünk, ahol topon van a takarmányozás, a genetika, minden. Naponta 600 ezer forint, vasárnap is” – hangsúlyozta Hegedüs Imre tejtermelő gazda.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »