Tegnapi hírösszefoglaló: Ukrajna a világ egyik legszegényebb országává vált

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak november 24-én. Ukrajna a világ egyik legszegényebb országává vált, elvehetik el az ukrán állampolgárságot, Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagságát, Ázsia mentheti meg Ukrajnát, rabszolgaként árulta az embereket egy kárpátaljai pár Oroszországban.

Ukrajna a világ egyik legszegényebb országává vált

Ukrajna a világ egyik legszegényebb országává vált, a hrivnya leértékelődése miatt 50 százalékkal csökkent az ukránok jövedelme.

Mikor vehetik el az ukrán állampolgárságot?

A Radikális párt vezére, Oleh Ljasko arra kéri Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy fossza meg ukrán állampolgárságától a Batykivscsina (Haza) frakció vezetőjét, Julija Timosenkót.

Orbán: Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagságát

Magyarország támogatja Ukrajna európai uniós tagságát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt Volodimir Hrojszmannal. Az ukrán kormányfő szerint fokozni kell a magyar-ukrán együttműködést.

Ázsia mentheti meg Ukrajnát

A 25 százalékos csökkenés után eléggé csekély az esély arra, hogy az Európai Unióba történő ukrán export növekedne. Az ukrajnai exportőröket Ázsia országai menthetik meg – fejtette ki véleményét Olekszandr Ohrimenko közgazdász.

Rabszolgaként árulta az embereket egy kárpátaljai pár Oroszországban

Egy kárpátaljai férfi és egy nő nehéz pénzügyi helyzettel rendelkező személyeket kerestek fel, s jövedelmező munkahelyet ajánlottak fel számukra, megfelelő életkörülményeket, ételt és 500-1000 dollár fizetést is ígértek nekik. A munkavállalókat Oroszországba, a Krasznodari határterületre vitték, ahol azonnal megfosztották őket útlevelüktől, mobiltelefonjuktól. A munkások laktanyákon, borzalmas életkörülmények között éltek és ingyen dolgoztak.

Újabb huszonéves kapott felelős pozíciót Ukrajnában

A 23 éves jogász, Anna Kaljncsukot bízták meg az ukrán antikorrupciós bizottság vezetésével. Ezzel ő lett a második huszonéves hölgy, aki az utóbbi hetekben komoly kormányzati megbízást kapott.

Juncker: az EU még az év vége előtt megadhatja a vízummentességet Ukrajnának

Az Európai Unió még az idei év vége előtt eltörölheti az Ukrajnával szemben alkalmazott schengeni vízumkényszert – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az EU-Ukrajna csúcstalálkozót követően.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglalóForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »