Tegnap megindult a közös kínai-orosz haditengerészeti gyakorlat (jól van fiúk!)

Tegnap megindult a közös kínai-orosz haditengerészeti gyakorlat (jól van fiúk!)

SPUTNIK NEWS

Mi van azon  stratégia a mögött,  hogy tegnap megindult a Balti-tengeren a „NATO a küszöbön” nevű közös kínai-orosz haditengerészeti gyakorlat?

Ez az első ilyen közös hadgyakorlat.

Szakértők azt mondták a hírt közlő Sputniknak, hogy ennek oka egy olyan katonai stratégia lehet, amelyet a II. világháború idején egy híres kínai marsall dolgozott ki.

A hadgyakorlat június 28-ig tart. Tíz különféle kategóriájú hadihajó vesz részt rajta, plusz helikopterek.

Ez az első eset egyáltalában, hogy kínai hadihajók megjelentek a Balti-tengeren, ami a NATO terjeszkedés frontvonala.

Hírdetés

A kínai döntés gyökere valószínűleg a kínai „fanbian” katonai stratégia, amelyet először a kínai katonai vezetés a II. világháborúban alkalmazott.

Ez a kölcsönkenyér visszajár alapon történik, amiért az USA folyamatosan provokál haditengerészeti egységeivel a Dél-kínai-tengeren.

A II. világháború idején Luo tábornok vezette a kínai csapatokat, amikor Kína japán erők megszállása alatt állt. Luo ahelyett, hogy nekiment volna az óriási túlerőben lévő japán megszálló erőknek, csapataival egy szomszédos várost támadott meg, amely nem volt arra felkészülve. Luo háromezer katonával támadott és nagy sikert ért el. Ezt „fanbian”-nak nevezte, ami szó szerint „oldalváltoztatást” jelent.

Most – nyilatkozta a Sputniknak a sanghaji katonai szakértő – ugyanerről van szó. Arról,  hogy az USA figyelmét elvonják a Dél-kínai-tengertől.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »