Ted Cruz eldöntötte, kire szavaz

Ted Cruz eldöntötte, kire szavaz

Sosem szavazna Hillary Clintonra – részben ezzel indokolta Donald Trump melletti kiállását.

Hosszú hónapokig tanakodott és imádkozott a kérdést illetően, végül meghozta döntését a Republikánus Párt előválasztási versenyének második helyezettje, Ted Cruz texasi szenátor: végül Donald Trumpra fog voksolni a novemberi elnökválasztáson – jelentette be a politikus a Facebook-oldalán.

Állítása szerint döntésének két fő oka volt. Az egyik, hogy a múlt évben megígérte, republikánus jelöltet támogat majd. „Tartom a szavamat – írta Ted Cruz. Hozzátette: –

Másrészt – annak ellenére, hogy rengeteg területen nagyon eltérően gondolkodom, mint a jelöltünk – nincs olyan mérce, amely alapján Hillary Clinton ne lenne teljességgel elfogadhatatlan. Ezért aztán mindig azt vallottam: #MindigNemetHillaryre”.

Ezt követően hat közpolitikai témában – legfelső bíróság, Obama-care, energiapolitika, nemzetbiztonság, internetszabadság – vetette össze Trump és Clinton elképzeléseit. Cruz szerint ha Clinton győz, szélsőbaloldali ígéreteit fogja végrehajtani, romba döntve ezzel az Egyesült Államokat, ezért meg kell akadályozni, hogy ezt megtehesse.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »