Taxival próbáltak menekülni, elkapták őket

Taxival próbáltak menekülni, elkapták őket

Két férfi trükkös módszerrel csalt ki egy 71 éves nőtől több millió forintot, a helyszínről taxival távoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat csalás bűntett miatt V. Tibor 41 éves zalaegerszegi és I. Zsolt 39 éves budapesti lakos ellen – írja a Police.hu.

Az egyik férfi 2016. augusztus 17-én hajnalban telefonon felhívott egy idős nőt, és – magát fiának kiadva – egy általa okozott balesetre hivatkozva pénzt kért tőle. A sértett XVI. kerületi házához nem sokkal később megérkezett a telefonáló által küldött „autószerelő”, akinek a 71 éves nő több millió forintot átadott, majd a férfi taxiba ült és elhagyta a helyszínt.

Ám a II. kerületi nyomozók a Budapest XIV., Kerepesi úton megállították a V. Tibort és I. Zsoltot szállító taxit és a két férfit a helyszínen elfogták. Ruházatuk átvizsgálásakor a rendőrök egy borítékban hiánytalanul megtalálták a bűncselekmény elkövetéséből származó pénzt. A nyomozók házkutatást tartottak a két férfi lakcímén, ahol több zálogcédulát találtak és foglaltak le.

A rendőrök V. Tibort és I. Zsoltot előállították a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2016. augusztus 19-én elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »