Távozhat a Vajna-féle TV2 vezérigazgatója

A Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy 2017. ja­nuár 1-jével távozhat posztjáról Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója.

Információink szerint az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe került kereskedelmi televíziónál már keresik a szakember utódját. A kaszinóüzletet is uraló Vajna éppen egy évvel ezelőtt, októberben jelentette be, hogy megegyezett a korábban az RTL Klubot vezető Gerkensszel.

A tavaly év végén – az állami tulajdonú Eximbank hiteléből – kormányközelbe került TV2-höz érkező szakember szerződtetése azért volt meglepő, mert még a rivális RTL vezetőjeként élesen bírálta a kormány reklámadóra vonatkozó terveit. Arról is szóltak a hírek, hogy Gerkens családját fenyegették, ezért külföldre költöztette őket, a Business Week szerint a tévés minderről úgy nyilatkozott: „Ez nem Oroszország vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni.” A TV2 vezetőjeként Gerkens egyébként kerülte a nyilvánosságot, idén áprilisban szólalt meg először a csatorna ügyeiről, méghozzá a minap beszüntetett Népszabadságnak. Akkor azt mondta, szerinte Habony Árpád kormányközeli tanácsadónak „nincs befolyása a TV2-re”. Arra a kérdésre pedig, hogy akkor miről beszélgetett Habonnyal pár héttel korábban a Four Seasons Hotelben, Gerkens azt állította: nem Habonnyal beszélgetett, hanem egy másik asztalnál „reggelizett”. Habonyról azt mondta: „Okos embernek tartom, és kedvelem az okos embereket.”

Dirk Gerkens esetleges távozása kapcsán megkerestük a televí­ziót is, a TV2-csoport sajtóosztálya azonban azt közölte: értesülésünk téves, Dirk Gerkens nem távozik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 15.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »