Távollétében ítélték el a budapesti prostituált kínai gyilkosát – hazájában szabadlábon élvezi az életet

Távollétében ítélték el a budapesti prostituált kínai gyilkosát – hazájában szabadlábon élvezi az életet

Emberölés és kifosztás bűntettében bűnösnek találták, és 18 év fegyházra ítélték a Fővárosi Törvényszéken azt a kínai férfit, aki tavaly május elsején meggyilkolt egy fiatal prostituáltat az Akácfa utcában. A 20 éves H. Nancyt Gaopeng előbb egy hamutartóval verte fejbe, majd egy vezetékkel fojtogatta, végül konyhakéssel többször megszúrta. A nő 15 perc alatt elvérzett.

Ezután a férfi elvette a nő 150 ezer forintját, és elmenekült a lakásból. A Budapesten szakácsként dolgozó férfi másnap egy ismerőse segítségével visszarepült Kínába. Az Interpol is körözte, végül három héttel később önként feladta magát a kínai hatóságoknál, és teljes beismerő vallomást tett.

Azt mondta, a lány előre kérte tőle a pénzt, amitől "kényelmetlenül érezte magát". Ezen kezdtek vitatkozni, aztán a veszekedés "elfajult".
Az áldozat holttestét a nő anyja találta meg, még aznap éjjel.

Gaopeng jelenleg is Kínában van, még előzetes letartóztatásba sem helyezték, csak megfigyelés alatt tartják. A férfit nem adták ki Magyarországnak, így Budapesten végig a távollétében tárgyalták az ügyét. Az ítéletet elküldik a kínai hatóságoknak, a továbbiakban rajtuk múlik, hogy Gaopeng milyen büntetést kap.

(Velvet nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »