Tartozott az élettársának, ezért úgy döntött, hogy inkább megöli

Tartozott az élettársának, ezért úgy döntött, hogy inkább megöli

A vádlott és a sértett 2015 szeptembere óta élt együtt a nő XV. kerületi ingatlanában.

A férfi többször kért kölcsön pénzt a sértettől, 2016 márciusában már összesen mintegy 3 millió forint tartozása halmozódott fel a nő felé.

A férfi megígérte, hogy a tartozást 2016. március 2-án egy budapesti bankfiókban visszafizeti, átadott a nőnek egy meghatalmazást is, amelyben felhatalmazta őt arra, hogy az összeget ő maga vegye fel a férfi számlájáról.

A vádlott azonban valójában nem akarta megadni a tartozását, nem is volt számlája a fenti banknál, azzal csak megtévesztette a nőt. Elhatározta ugyanis, hogy inkább megöli a nőt.

Március 2-án dél körül felcsalta a XV. kerületi ingatlan padlására, majd a padlásfeljáró lépcső tetejére felérve lelökte őt.

A sértett legurult a lépcsőn, a padlásfeljáró előtti betonra zuhant, és az ennek során szerzett sérülései miatt mozgásképtelen lett. A vádlott a sértettet magára hagyta, majd 20 perc múlva visszatért a helyszínre, és amikor látta, hogy a nő még életben van, fojtogatni kezdte, illetve egy fémvégű bottal többször megütötte.

A bántalmazásnak végül a sértett segélykiáltásaira felfigyelő szomszédok vetettek véget, akik értesítették a rendőrséget és a mentőket. A rendőrök kiérkezése előtt a vádlott elmenekült, őt 2016. március 31-én elfogatóparancs alapján fogták el.

A sértett a bántalmazás miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét az időben kiérkező szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészészség a férfival szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot, amelynek büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »