Tartogathat még meglepetéseket a Hungaroring

Tartogathat még meglepetéseket a Hungaroring

Míg az első szabadedzését a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte, a másodikon a Mercedes német pilótája autózta a leggyorsabb időt a Hungaroringen. A 31. Forma–1-es Magyar Nagydíjra az Országos Mentőszolgálat 150 szakemberrel, 21 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel és több speciális egységgel készült. A helyszínt 1500 rendőr biztosítja.

Energiaital 600 forintért, sör pedig 1000-ért. A hot dog is egy ezres, azaz 4 euró. Az uniós valutát 250 forintos árfolyamon számolják. Ilyen vendéglátói árak mellett kezdődött meg a 31. Magyar Nagydíj a Hungaroringen.

Az első szabadedzés pénteken délelőtt 10 órakor indult. Tömegek voltak kíváncsiak a próbakörökre. Az autósok két sávban közelíthették meg a parkolókat. A forgalmat rendőrök irányították. Szurkolók gyalogosan is tömegesen érkeztek a mogyoródi pályához.

„Mind a négy nap itt vagyunk. Tegnap is, holnap is és vasárnap is itt leszünk”, mondta egy Nico-rajongó hölgy a Hír TV-nek. De iskolások is érkeztek a Forma–1-re a hátrányos helyzetű gyermekek nyaralását biztosító Erzsébet-tábor szervezésében.

„– Hogy fogadták a gyerekek, hogy kihozzák őket a Hungaroringre?
– Ollééé!
– Örültetek a lehetőségnek?
– Igen! Azt gondolom, hogy ez egy hatalmas segítség, egy hatalmas lehetőség nekünk” – mondta Siriánné Nagy Otília, a gyerekek kísérője.

A helyszínt a verseny négy napja alatt 1500 rendőr biztosítja. „Kisebb kihágások, szabálysértések történtek. Tizenöt esetben helyszíni bírságot szabtak ki a kollégáim közlekedési szabálysértés miatt, két esetben közigazgatási bírságot róttak ki, illetve két személyt kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő, ellenük büntetőeljárás indul” – számolt be Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pénteken a Mercedes pilótái voltak a leggyorsabbak. A vasárnapi nagydíj azonban még tartogathat meglepetéseket a Hungaroring elnök-vezérigazgatója szerint. „Azt gondolom, hogy az eddigi turbókorszakban nem sikerült nyernie a Mercedesnek, nagyon fogadkoztak, hogy a Hungaroringen megtörik az átkot. Azt látom, hogy mindenki komolyan veszi a szabadedzést, ettől függetlenül ne vegyünk rá mérget, hogy a Mercedesek egyeduralkodók lesznek, hiszen az elmúlt időszakban nem sikerült labdába se rúgniuk itt, a Hungaroringen” – jegyezte meg Gyulay Zsolt.

Tavaly 186 ezren szurkoltak a lelátóról a versenyzőknek. Az elnök-vezérigazgató szerint a jegyeladások a tavalyihoz hasonlóan alakulnak majd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »