Tarsoly Csaba hiába sírt-rítt, továbbra is hűsöl

Fenntartotta a Fővárosi Törvényszék Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, felesége házi őrizetét, valamint a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását a csütörtöki, késő estébe nyúló tárgyaláson a Quaestor-ügy büntetőperében. 

A bíró indoklásában rámutatott: a különösen súlyos, sok tízmilliárdos csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt vádlottakra 5-től 25 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Utalt a legfőbb bírói fórum korábbi megállapítására, miszerint bűnszövetségben elkövetett bűncselekmények esetén reálisan fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása. A végzés nem jogerős, az ügyészség képviselője tudomásul vette a döntést, ugyanakkor a vádlottak és védőik fellebbeztek ellene, így a Fővárosi Ítélőtábla dönthet róla.

„Bocsánatot szeretnék kérni a munkatársaim nevében az összes károsulttól, akik kárt szenvedtek ebben az ügyben, de ezt nem mi okoztuk” – fogalmazott a tárgyaláson Tarsoly Csaba még a bíróság kényszerintézkedésről szóló döntésének meghozatala előtt. Hozzátette: bocsánatot kér “azok nevében is, akik ezt soha nem fogják megtenni, akik a Quaestor-csoportot szándékosan tönkretették, és egyik sem ül itt a vádlottak padján”. A vádirattal összefüggésben jelezte, nem tartja valósnak az abban foglaltakat, és minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy bebizonyítsák ártatlanságukat. Az ügyészség képviselője mellett helyet foglaló sértetti jogi képviselőknek Tarsoly Csaba azt mondta: közös céljuk, hogy a befektetők a pénzükhöz juthassanak. Arról is beszélt, nincs titkolnivalója, titkos külföldi befektetése, strómanok által kezelt tulajdona, sem magánrepülője vagy jachtja az Adrián, minden pénz a cégcsoportban volt. Hangsúlyozta: nem követtek el bűncselekményt, az eljárás során pedig embertelen bánásmódban részesülnek, amit nem érdemelnek meg.

Tarsoly Csaba ügyvédje ismét kifejtette, hogy olyan mennyiségű iratot csatolt be az ügyészség, amit a nyomozati szakban szerinte még a vádhatóság sem olvashatott végig, egyszerűen a “bíróságra öntötte” az adatokat a vádhatóság. Válaszában a főügyészség képviselője ezt visszautasította, megalapozottnak tartva a vádat. A csütörtökön meghallgatott szakértőket az adatok gyors kezelhetősége érdekében hallgatta meg a bíróság. Az egyik szakértő nyolc pontban foglalta össze, hogy szerinte problémát jelent az adatok mennyisége, példaként említve, hogy csak pdf formátumú fájlból több mint 2,4 milliót tartalmaz a dokumentumhalmaz. Nevezte. Bírói kérdésre a főügyészség képviselője azt mondta: az ügyészség betanítással együtt 30 millió forintot ruházott be egy szoftverre, amellyel feldolgozta az ügyet, azt azonban szerzői jogok miatt nem tudja átadni a bíróságnak. 

A Quaestor-ügy pere kedden kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A tavaly márciusban kipattant ügyben a Magyar Nemzeti Bank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. A vádbeli cselekmények elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, az ügynek több mint harmincezer sértettje van. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a 11 vádlott terhére.

Védői kérdésre válaszolva a bíró előrevetítette: várhatóan a törvényes határidőn belül, vagyis három hónapon belül kitűzi a következő tárgyalást.

Forrás: alfahir.hu

A Fidesz és Tarsoly Csaba régi barátságáról egy összeállítás elérhető ITT !

Az N1 televízió két héttel ezelőtti felvétele a Quastor ügyről:

 

Kommentár Dúró Dóra országgyűlési képviselő idővonaláról:

A magyar kriminalisztika talán legnagyobb csalás-sorozatának eljárása legalább annyira botrányos, mint maga az ügy… Nagypolitika, rengeteg pénz, összefonódások és vélhetőleg hosszú, hosszú évek után születő ítélet. Az első felvonás alkalmával pedig nagy színészi alakítások… Azt persze valószínűleg soha nem tudjuk meg, ki a felelős azért, hogy a Fidesz-kormány minisztériuma és intézményei milliárdokat mentettek ki a Quaesterból közvetlenül a csőd előtt, az emberek pénzét viszont veszni hagyták…

sokkaljobb-megjegyzés: A Fidesz-kormány külügyminisztériuma volt az a bizonyos kimentő! Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba korábban a győri képviselő-testületben együtt ülésezett… Tarsoly Csaba volt a győri ETO tulajdonosa. A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. A vádbeli cselekmények elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, az ügynek több mint harmincezer sértettje van. Varga István közgazdász szerint, aki a jegybank felügyelő bizottságának volt a tagja, a jegybanknak észlelnie kellett korábban is a csalásokat!

Az ország legelső bróker-botrányát Kulcsár Attila okozta, akinek perében 14 év óta nem sikerült ítéletet hirdetni. A magyar emberek többsége már a nevére sem emlékszik, az elsikálás olyan jól sikerült! Remélhetőleg a jelenkori brókerbotrányok elkövetőinek ügyei nem jutnak hasonló sorsra.

Békéscsaba, 2016. július 16.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Mint nagycsütörtökön Ferenc pápa néhány menekült lábát, olyan igyekezettel próbálja mosdatni a hazai ügyészségi és bírósági vezetők már alig-alig létező szakmai hitelességét a kormánypárti sajtó. Persze minden oka meg is van rá. Elég, ha csak néhány példát említünk az elmúlt hat év szégyenteljes igazságszolgáltatási „eredményeiből”. A tíz életet követelő vörös iszap katasztrófa, az emberi sorsok tucatjait tönkretevő 2006-os rendőri visszaélések, a Hagyó- és a fővárosi perekben született felmentő vagy felmentéssel felérő ítéletek, a megismételt, időhúzásra játszó Biszku-, Szilvásy- és Kulcsár-ügyek mind-mind a magyar jogrendszer, és annak vezetőinek személyes kudarcát jelzik.” (Részlet a Szerecsenmosdatók című cikkből) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »