Társadalmi hasznosság Fidesz módra: Böjte Csaba atya alapítványa mindössze 850 ezer forintot kapott az MVM-től – feljelentést tett a Jobbik

A Jobbik feljelentést tett amiatt, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 508 millió forint támogatást kapott 2016-ban a Magyar Villamos Művektől (MVM) – közölte Szávay István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az elmúlt 7-8 évben nem lehetett tudni, hogy a szervezet miből finanszírozza a kormánypártokat támogató akcióit.

Hozzátette: kiderült, hogy az MVM támogatta a CÖF civil tájékoztatási tevékenységét, s felmerül a gyanúja annak, hogy a szervezet Vona Gábor Jobbik-, illetve Gyurcsány Ferenc DK-elnököt egy bohóc társaságában ábrázoló plakátjai ebből a forrásból, közpénzből készültek.

Szávay István szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, ezért a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett.

A jobbikos politikus azt is elmondta, valamennyi tárcától választ vár arra, hogy a hozzájuk tartozó intézmények támogatták-e a CÖF-öt.

Szávay a Fidesz társadalmi hasznosságról alkotott torz képének szemléltetésére azt is elmondta, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Böjte Csaba atya alapítványa mindössze 850 ezer forintot kapott az MVM-től.

(MTI nyomán)

Amikor zsebre kell vágni félmilliárdot, akkor CÖF-szóvivő az ifjú Lomnici, amikor kérdezik róla, akkor viszont ügyvéd

Mennyi pénzzel támogatják a minisztériumok a CÖF-öt? – szeretné tudni a Jobbik (és nem csak ők)

Több pénzt ad az állam a CÖF-nek, mint a Jobbiknak vagy az MSZP-nek

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »