Tarolt a Trónok harca az Emmy gálán

A tavalyi év után idén is a Trónok harca és Az alelnök (Veep) című sorozatok kapták az Emmy-díjat a helyi idő szerint vasárnap megrendezett díjkiosztó gálán.

A Trónok harca a drámasorozat, Az alelnök pedig a vígjátéksorozat kategóriában kapta a televíziós Oscarnak is nevezett díjat. Az Alelnök női sztárja, Julia Louis-Dreyfus az ötödik Emmy-díját vihette haza a Fehér Házban játszódó szatirikus vígjátékban megformált szerepéért. A vígjátéksorozatok legjobb férfi színésze Jeffrey Tambor (Transparent) lett a 68. Emmy-gálán. A legjobb drámai alakítás díját a férfiak közül Rami Malek, a Mr. Robot címszereplője, a nők közül Tatiana Maslany (Orphan Black) kapta.

A Trónok harca idén is tarolt: 23 jelöléséből 12-t váltott díjra, köztük a legjobb drámai rendezés és forgatókönyv kategóriákban. Az O. J. Simpson-ügy című tízrészes tévésorozat, amelyet 22 kategóriában jelöltek, 9 díjat nyert el. A legjobb vígjátéksorozat rendezéséért járó Emmyt Jill Soloway (Transparent) vihette haza.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Az “Ukrán Serifek” című filmet jelöli Kijev Oscar-díjra (videó)Posztumusz Oscarra jelölhetik Alan RickmantRovatok: KultúraTelepülés: VilágCímkék: kultúra, bulvár, filmsorozat, Trónok harca, Emmy-díj, díjátadóForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »