Tarlós tétova ellenkezése a nagyhatalmú Fischerrel szemben

A Budapesti Fesztiválzenekar a főváros anyagi kereteinek megfelelően kap majd támogatást a jövőben is, az idei hatvanmillió forintot természetesen megkapják – hódolt be Tarlós István főpolgármester az uszító pódiumbohócnak az ATV hétfői Start című műsorában.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Tarlós István szerint “szinte úgy néz ki”, mintha a Fővárosi Közgyűlés valami kötelességmulasztást követett volna el. Ez nem egészen így van, a fesztiválzenekar támogatása egy önként vállalt feladat – hangsúlyozta a főpolgármester megjegyezve azt is, hogy az önkormányzatnak jogilag semmi köze sincs a fesztiválzenekarhoz.

Hangsúlyozta: annyit tudnak adni önként vállalt feladatokra, amennyi jut.

Tarlós István kitért arra is, hogy ha fesztiválzenekar olyan nehéz helyzetben lenne, akkor nem több százmilliós nyereséget könyvelne el évente és nem lenne értékpapírba fektetve több mint egymilliárd forintja.

Ha valaki nyolc százalékkal kevesebbet közpénzt kap mint korábban, az miért akarja lemondani a szereplések harminc százalékát – vetette fel a főpolgármester, aki a Magyar Narancs 2000. április 6-i számának írását idézve felidézte, hogy Fischer Iván, a zenekar vezetője ugyanilyen ügyben összeveszett Demszky Gábor akkori szabaddemokrata főpolgármesterrel.

Tarlós István elmondta azt is, február 8-án volt nála Fischer Iván és jelezte neki, hogy “baj van (…) az önkéntes támogatással”, és azt közölte vele, mindent meg fog tenni, hogy kapjanak támogatást, de várjanak, mert a dolog körül probléma van.

Tehát nem igaz, hogy nem volt előzetes jelzés – jegyezte meg.

A Budapesti Fesztiválzenekar a közönséggel közös zenéléssel demonstrált szombaton a Vörösmarty téren, tiltakozva a Fővárosi Közgyűlés döntése ellen, amely 260 millióról 60 millióra csökkentette az együttes támogatását.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »