Tarlós: Nettó hülyeség, amit Lázár mond

Tarlós: Nettó hülyeség, amit Lázár mond

Tévedett Lázár János a metrótender kiírásával kapcsolatban, mondta a főpolgármester. Szerinte „nettó hülyeség”, amit a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott.

A Magyar Nemzet azt írja: csaknem két hete a Közbeszerzési Értesítőben már megjelent a 3-as metró felújítására kiírt nyílt pályázat, amelyről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt állította, hogy törvénysértés miatt megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság. Lázár János kiemelte: a testület szerint a Budapesti Közlekedési Központ által megfogalmazott feltételek korlátozták volna a versenyt.

„Olyan határidőt szabtak meg, amely megelőzi a metrófelújításét, még ki sincs írva a közbeszerzési eljárás, és ehhez képest szűkítették a felújításhoz kapcsolódó pótlóbuszokra vonatkozó közbeszerzést. Reálisan a jövő nyár előtt a metrófelújítás meg sem kezdőik” – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A főpolgármester szerint viszont „nettó hülyeség”, amit a Miniszterelnökségeket vezető miniszter mondott. Tarlós István szokásos pénteki sajtótájékoztatóján cáfolta Lázár János állításait. A városvezető a dokumentumokat lobogtatva azt mondta: Lázár állításaival szemben kiírták az összes pályázatot az M3-as infrastrukturális kivitelezésével kapcsolatban.

„Nemhogy egy sincs kiírva, mindegyik ki van írva. Nem tudom, a miniszter úr nem figyelt a szorgalmi időszakban a történésekre, és úgy áll a dolog, hogy bár az ő Miniszterelnökségén hónapokig állt az ügy, mi azért nem tétlenkedtünk, és mások sem” – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján a főpolgármester.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »