Tarlós: Lehet röhögni, de ha egyszer jön a víz, tele lesz a gatyájuk

Tarlós: Lehet röhögni, de ha egyszer jön a víz, tele lesz a gatyájuk

A Párbeszéd Magyarországért aktivistái transzparensekkel tiltakoztak a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a római-parti mobilgát nyomvonala ellen.

A PM óbudai önkormányzati képviselője szerint úgy kellene megépíteni a gátat, hogy ne kelljen fákat kivágni. A közgyűlés egyetlen PM-es tagja, Karácsony Gergely zuglói polgármester nem vett részt a testület ülésén, a többi ellenzéki képviselő is bírálta a projektet, azt azonban ők is elismerték: szükség van a gátra, amely fakivágásokkal jár.

Tarlós István főpolgármester emlékeztetett: a nyomvonalat nem ő, hanem a szakemberek állapították meg, a gát célja pedig ötvenháromezer ember otthonának megvédése. Hozzátette: a nyomvonalról később döntenek majd.

„Lehet, hogy vannak, akik ülnek és röhögnek a markukba, hogy hátha kirobban majd ebből egy jó nagy botrány, én meg azt mondom: ha egyszer jön a víz, és nem lesz kész a védmű, akkor aztán sugdolózhat mindenki, aki akar, meg röhöghet, akkor majd tele lesz a gatyájuk, aztán akkor liberáliskodhatnak. Úgyhogy komolyan mondom, egymás között: ez itt a tét, évek óta megy ez a játék. Hát ne haragudjanak, nem elég, hogy húsz évig nem építettek egy szalmaszálat se oda, és húsz évig ígérték, most még van képük gúnyolódni, vádaskodni meg poénkodni?” – fogalmazott ki Tarlós István.

A közgyűlés végül egy tartózkodással elvi támogatást adott a csaknem 13 milliárd forintos beruházáshoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »