Tarlós István: lehet, hogy nem csúszik a 3-as metró felújítása

Lehetséges, hogy nem csúszik a 3-as metróvonal felújításának kezdete, ha az az északi szakaszon kezdődik és a járműpótláshoz szükséges buszokat a BKV buszállományából sikerül forgalomba állítani – erről Tarlós István főpolgármester beszélt szerdán az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Tarlós István emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi döntése szerint szolgáltatásmegrendeléssel oldják meg a 3-as metróvonal felújítási miatt járműpótlást, ha a kormány ezt támogatja, és ezen konstrukcióval felmerülő teljes többletköltség fedezetét biztosítja.

Ebben az esetben bizonyos mértékű csúszás várható a felújítás – tervezett novemberi – kezdésében. Ugyanakkor, ha az északi szakaszon kezdik a felújítást, és a BKV buszállományából ki tudják állítani a járműpótláshoz szükséges csuklós buszokat „még az is lehet, hogy nem lesz csúszás” – mondta a főpolgármester, megjegyezve, az északi szakasz felújítási munkálatainak kezdetésre nem szükséges 150 buszt forgalomba állítani.

Arra a kérdésre, hogy miért csak pénteken adják át a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot, mikor már azok korábban elkészültek, Tarlós István azt válaszolta: ekkora beruházásoknál elkerülhetetlenül vannak javítanivalók, és ezeket meg akarta várni. Nem akartam megadni a lehetőséget arra, hogy „poénkodjanak” – mondta a főpolgármester emlékeztetve arra, előre közölte, hogy egy átadás lesz és egyszerre adják át hivatalosan a Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »