Tarlós István: hibáztunk

A magyar politika örök viharában hánykolódó, megkérgesedett lelkünk számára ritkán okoz felüdülést, ha egy magyar politikus beismeri, ezt a biciklit eltoltuk.

Mint ismert, Tarlósék a kimentési jog, a türelmi idő, valamint parkolójegyek utólagos bemutatásának lehetőségének megszüntetésével legalább annyira korbácsolták fel a hangulatot, mintha egy szlovák rendszámos milliós terepjáróval álltak volna be egyszerre két rokkant parkolóba.

A témában Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője is sajtótájékoztatót tartott, amelyben felszólította a főváros vezetését, hogy vonják vissza a javaslatot, ne sarcolják toább a fővárosi autósokat.

Nyilván érzékelték a Városház utcában is, hogy ezúttal nagy pofonba szaladtak be, ezért Tarlós István látványos tűzoltásba kezdett:

“Utasítottam a fővárosi közterület-felügyelőket, hogy Budapesten a parkolójegyek utólagos bemutatásának megnyugtató rendezéséig ne bírságolják azokat az autósokat, amelyeknek amiatt nincs a szélvédőjük mögött jegy, mert éppen megvásárolják azt”

– jelentette ki a Magyar Nemzet kérdésére Tarlós István.

Mint ismert, a főváros azután döntött a parkolási szabályok – fogalmazzunk úgy, szigorításáról – hogy a Kúria az utólagos bemutatást szabályozó paragrafus több részletét megsemmisítette. Erre fel a városvezetés a mozgáskorlátozottakra vonatkozó részek kivételével az egész érintett bekezdést nemes egyszerűséggel törölte.

A Kúria döntését akkor azzal indokolta, hogy a várakozási díj és a pótdíj behajtásával az önkormányzat kétszer is hozzájuthat a pénzhez. A főváros viszont attól tartott, hogy a korlátlan utólagos bemutatással sokan visszaélnek majd, de az elmúlt hónapok adatai szerint ezzel a lehetőséggel az autósok alig 10-15 százaléka élt.

Most kapaszkodjanak meg: Tarlós István elismerte, hogy hibáztak, és a Kúria határozatának indokolásában szereplő felhívást, hogy a visszaélések visszaszorítására találjanak „törvényes megoldást”, nem fogadták meg.

Mint ismert,  a Jobbik tavaly a parlamentben kezdeményezte ugyanebben témában a törvénymódosítást, amelyet a Fidesz leszavazott, majd saját javaslatként elfogadta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »