Tarlós: Ezt Budapestnek kell megkapnia!

Több hónapot csúszna a 3-as metró felújítása, ha EU-s pénz helyett az Európai Beruházási Bank által biztosított hitelkeretből finanszíroznák – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Tarlós István.

A főpolgármester hozzátette: míg az az uniós pénz vissza nem térítendő, addig az Európai Beruházási Banknak vissza kellene fizetni a hitelt. Tarlós István úgy tudja: az unió mégis a hitelből történő felújítást támogatja, ezért szerdán Varga Mihály nemzetgazdasági és Seszták Miklós fejlesztési miniszter tárgyal majd a városházán. Tarlós István világossá tette: csak akkor támogatja a hitelből történő felújítást, ha az uniós pénzt más célra felhasználhatja Budapest és nem csúszik a felújítás.

„Én Budapest főpolgármestereként nem kívánok lemondani arról a 137 milliárdról, amiről elvileg úgy döntött a kormány, hogy Budapestet illeti, hanem más projektekre szeretnénk felhasználni. Ennyibe kerülne uniós támogatásból a hármas metró infrastruktúra felújítása. Tehát én abban nem tudok partner lenni, hogy a kormány ezt elvegye és máshol használja fel, ezt Budapestnek kell megkapnia, támogatási szerződésünk van. Mi ettől nem tudunk megegyezéssel elállni” – fogalmazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »