Tarlós a kormányt és az újságírókat sem kímélte

Tarlós a kormányt és az újságírókat sem kímélte

Egy hete maradt a kormánynak arra, hogy döntést hozzon a fővárosi buszbeszerzés ügyében – mondta Tarlós István a Budapestinfón.

A főpolgármester hozzátette: nem a főváros tervezte, hanem a kormány kérte, hogy a 3-as metróvonal felújításának ideje alatt szükséges járműpótlást szolgáltatásvásárlással oldják meg. Ehhez szükséges a kormány részéről garanciavállalás az esetleges többletköltségekre. A fővárosi politikus kiemelte: ha most időhúzás zajlik, akkor a kormány nem őt és a budapestieket bünteti, hanem a saját idejét fogyasztja. „Itt a kormány kért valamit, ezt egyszer s mindenkorra tisztázzuk mint alapigazságot. A kormány szolgáltatást kért, amit mi nem terveztünk. Tehát ha most időhúzás folyik, akkor nem Tarlóst büntetik, ahogy szoktam olvasni ezeket a kéjelegve, szellemi önkielégítés vágyában izzó sorokat, meg nem is a fővárost, hanem a kormány a saját idejét fogyasztja” – mondta.

Tarlós kiosztotta a Népszabadságot

Az OTP is beszállhat a 3-as metró felújításába. A Népszabadság címlapján hozta le, hogy a bank vezetésével alakuló konzorcium finanszírozhatná a metróvonal csaknem 138 milliárd forintos korszerűsítését, ha az unió nem ad rá pénzt. Tarlós István sajtótájékoztatóján indulatosan osztotta ki a Népszabadságot. „És az én véleményem az, hogy a Népszabadság számomra beteges spirituális igényeit nem tudom kielégíteni, és a Népszabadság az én minősítésemben egy pletykalappá vált, amely hol beletenyerel a valóságba, hol alaposan mellélő” – fogalmazott a főpolgármester.

Tekints meg Tarlós István teljes sajtótájékoztatóját:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »