Tárják fel az állambiztonsági múlt titkait 1956 évfordulójára! (videóval)

A Jobbik a magyar politikai elit szégyenének tartja, hogy 60 évvel 1956 után még mindig nem kutathatók szabadon az állambiztonsági múlt adatai, ezért határozati javaslatban szólítják fel a kormányt, hogy az október 23-i évfordulóra maradéktalanul hozzák nyilvánosságra az ügynöklistákat.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, elsősorban az MSZP-nek és a Fidesznek kell szégyellnie magát 1956 hősei előtt, mivel „kéz a kézben a mai napig mindent megtesznek”, hogy soha ne kerüljenek nyilvánosságra az ügynöklisták.A Jobbik politikusa szerint a kormány hiába rendez „fényűző megemlékezéseket súlyos milliárdokért”, igazi hazafiságát azzal bizonyíthatná, ha október 23-ig hozzájárulna a teljes állambiztonsági múlt feltárásához, amivel kiderülhetne, kik voltak az előző rendszer fenntartói, és kik tudták átmenteni akkori politikai és gazdasági hatalmukat.„Legyenek egyszer az életben méltók 1956 szelleméhez!” – üzent a kormányoldalnak Mirkóczki Ádám, megjegyezve, pártja nem kíván tekintettel lenni a korábbi rendszer tetteseinek emberi jogaira.A Jobbik szóvivője az elmúlt napokban nyilvánosságra került pedofilgyanús ügyekre vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, apaként felakasztaná az ilyen cselekmények elkövetőit, a Jobbik hivatalos álláspontja ugyanakkor továbbra is a kémiai kasztráció lehetőségének megteremtése, ami megakadályozná az elkövetők visszaesését.

Forrás: hunhir.info.hu

Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatójának videó-felvétele:

Emlékeztető: „Orbán Viktor miniszterelnök úr utasítása az 1956-os forradalom 60. évfordulója kapcsán, hogy fancyk, trendik és sexik legyünk. Így érhetünk el majd az ünnepségsorozat kapcsán minél több fiatalt – mondotta a közelmúltban Schmidt Mária, a Terrorháza Múzeum főigazgatója, az eseménysorozatot ismertető sajtótájékoztatóján. A fancy szó különlegeset, szokatlant, extrát, a trendi divatosat, felkapottat, közkedveltet, míg a sexi érzékit jelent. Most már csak azt kellene megfejteni, hogy ezek a szavak miképpen illeszkednek szabadságharcunk és forradalmunk eseményeihez.” (Részlet az Orbán Viktor utasítása az 56-os megemlékezésekkel kapcsolatban). Egyelőre 14 milliárd adóforint áll rendelkezésre a megemlékezések finanszírozására. 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »