Tãriceanu: "A fontos tisztséget betöltõ személyeknek nem a sorban állással kell foglalkozniuk"

“Nem a sorban állás a foglalkozásom” – reagált Călin Popescu Tărieanu azokra a vádakra, miszerint hivatali visszaélést követett el akkor amikor a sorban álló személyeket megkerülve a hátsó bejáratnál vette át a megújított gépkocsivezetői engedélyét.

Tăriceanu nem érti, hogy a jogosítványának a megújítása miért került újra a DNA látószögébe, a hamis tanúzás és bűnpártolás miatt vizsgált, valamint a Bogdan Olteanu egymillió eurós csúszópénz-botránya kapcsán is gyanúba keveredett szenátus elnöke úgy fogalmazott, hogy az állami intézményekben fontos tisztséget betöltő személyeknek a társadalom problémáival kell foglalkozniuk, nem a sorban állással. „Persze sorban állhatunk jogosítványért, egy csokor virágért, de nekünk a fontos társadalmi kérdésekkel kell foglalkoznunk ” – mondta Tăriceanu.

A belügyminisztérium Călin Popescu Tăriceanu jogosítványának soron kívüli átadása miatt vizsgálatot indított a jogosítványokat kiállító bukaresti hivatalnál. A politikus ellen ugyanakkor a korrupcióellenes ügyészséghez is feljelentés érkezett. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »