Tapsvihar közepette csatlakoztak a diákok a tanártüntetéshez

Rendkívüli diákfórumot szervezett két hét leforgása alatt a Független Diákparlament, amelyet május 14-én szombaton, a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumban tartottak.

Getvai Viktor, a Független Diákparlament szervezőbizottsági tagja az MNO-nak elmondta: százötvenen regisztráltak az ország minden részéből. Volt, aki Pécsről, Kaposvárról, Békéscsabáról érkezett – tudtuk meg.

A fórumon a diákok munkacsoportokban dolgozták ki az általuk legfontosabbnak ítélte területek lépéseit, majd szavazáson döntöttek arról, melyek kerüljenek követeléseik végső listájára.

A legnagyobb tapsot a tanulói terhek csökkentése kapta. Az egyik megkérdezett diák szerint azonban nem a tananyag mennyiségével van a gond. „Szerintem a legnagyobb probléma, hogy a tárgyak nincsenek összehangolva, hiányzik a kritikai gondolkodás” – mondta az MNO-nak.

A diákok ellenvetés nélkül szavazták meg, hogy támogatják oktatóikat és kint lesznek a június 11-i tanártüntetésen. A kormánynak nyár végéig adtak haladékot és további akciókat helyeztek kilátásba, amennyiben a pontjaikat nem veszik figyelembe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »