Tappancslendítő cica miatt kapott másfél éves szabadságvesztést egy osztrák férfi – Lovas István lapszemléje

Tappancslendítő cica miatt kapott másfél éves szabadságvesztést egy osztrák férfi – Lovas István lapszemléje

Kettős állampolgárságot elítélő uniós belügyminiszterek, osztrákok kétharmadának nem tetsző TTIP, karlendítő cica miatt kapott másfél éves szabadságvesztés, de Izrael-bojkott és a szörnyűséges antiszemitizmus is témája Lovas István szombati lapszemléjének.

KLEINE ZEITUNG

Kurz nem lát alapot Magyarország és Lengyelország bírálatára” címmel ismerteti az osztrák lap Sebastian Kurz néppárti osztrák külügyminiszternek az APA osztrák hírügynökségnek tett kijelentéseit. Sebastian elmondta: „Önmagában az elosztással nem oldható meg a probléma”. Hozzátette: „Az EU-nak sokkal inkább a közös külső határvédelmet kellene megvalósítania. Hangsúlyozta: az EU tavaly rossz irányba kanyarodott azzal, hogy megengedte, „a menekültek maguk kereshessék ki azon országot, ahol menedéket akarnak kérni”. Amikor egyik „kérdésében” az APA-figura azt erőltette, hogy Magyarország és Lengyelország „megtorpedózza” az EU közös erőfeszítéseit a menekültkérdés rendezésére és hogy nem kellene-e ezen országokat pénzügyi következményekkel fenyegetni, Kurz óvott attól, hogy egyes közép-európai EU-s tagországok más államokra kényszerítsék véleményüket „csak azért, mert magukat erkölcsileg magasabb rendűnek tekintik”.  Amikor az APA-figura később átfogalmazva ugyanezt a kérdést ismét feltette, Kurz azt felelte, az EU tavaly „túltette magát az európai jogon és mindenfajta szabályokon. A dublini megállapodás szerint a menekültnek azon országban kell menedéket kérnie, amelyben első európai országként teszi be a lábát. Ezután az APA azt kérdezte, nem tart-e attól, hogy a magyar határon most osztrák rendőrök és katonák dolgoznak a magyar hatóságokkal, akiket még kínzással is vádoltak, és hogy nem tart-e attól ezek az osztrákok „bemocskolják a kezüket”. Kurz ezt a kérdésnek álcázott besározást is elutasította.

SVENSKA DAGBLADET

Tudósok eddig azt hitték, a grönlandi bálna maximum 200 évig él. Most kifogtak két, egyformán 5 méter hosszú bálnát, amely közül az egyik 392 évet élt, a másik 335 éves volt, jelenti a vezető svéd lap. A kort egy új módszerrel, a szemlencsék karbon-14-es vizsgálatával állapították meg.

EURACTIV

Több mint 25 ezer migráns érkezett Olaszországba júliusban. Ez 12%-kal több, mint tavaly júliusban, jelentette szombaton a Frontex. Legtöbbjük nigériai és eritreai. A csempészek gumicsónakjai egyre rosszabb minőségűek, tette hozzá a jelentés.

DIE WELT

Senki nem tudja, hány németnek van két útlevele” címmel a német lap arról tudósít, hogy az uniós belügyminiszterek szerint „a kettős útlevél illojalitást táplál”. (Az ilyen kijelentése miatt évek óta támadott Gyöngyösi Márton nyilván nem uniós belügyminiszter.)

*             *             *

Erdogan török államfő kijelentette, hogy „semmilyen tiszteletet nem érez a német igazságszolgáltatás iránt”, mert azt nem tartja függetlennek az államtól. Ezt azzal kapcsolatban monda, hogy Kölnben nem engedték azt, hogy Erdogan az ott egybegyűlteket videoüzenetben köszöntse, és a letiltás bíróság elé kerül.

THE WALL STREET JOURNAL

Kudarcra ítélt a keresés a globális lap archívumában olyan cikk után, amely a kisembereket védi az elittel szemben. Most ez történt. A briliáns, átütő erejű cikk írója Peggy Noonan, az amerikai újságírás egyik ikonikus figurája, akinek kedvenc elnöke Ronald Reagan volt. Írása ezzel a címmel jelent meg: „Miként hagyják cserben honfitársaikat a globális elitek”. A cikk Németországgal indul, ahol Merkel és környezete kézzel-lábbal invitálja be a menekülteket. Csak éppen arra ügyel, nehogy a közelükben lakjanak. Ők nem élnek együtt más kultúrájú emberekkel, nem élnek a mindennapok feszültségében, nem kell szembe nézniük bűnelkövetőkkel, nem kell félniük az utcán. Azt azoknak kell, „akiket védteleneknek nevezek”. Amikor a védtelen dolgozó és középosztály sokkos, méltatlan állapotban visszahőkölt attól, amit rákényszerítettek, a felül lévők „idegengyűlölőnek”, „szűk látókörűnek”, „rasszistának” nevezték őket. Őket pedig „humanistáknak”, „részvétet érzőknek” és „az emberi jogok hőseinek” kellett hívni. A nyugati hatalmi központok emberei megszűntek figyelni polgártársaikra. Noonan sort kerít Hollywoodra is. Ahol a gazdagok gyermekeiket védik azon kulturális rothadástól, amelynek képeit buzgón közvetítik másoknak filmjeikkel. Manhattanben a globális üzleti elit gyermekei egymással házasodnak. Gyermekeiket ugyanazon iskolákban járatják. Elszigetelve élnek. Virgina államban a szíriai menekülteket e szövetségi állam legszegényebb közösségeibe küldték.

PRESS TV

Ilyen szégyen még nem érte az Egyesült Államokat: Franciaország, Nagy-Britannia, Kanada, Új-Zéland, Németország, az Egyesült Arab Emírségek és a Bahama-szigetek óvatosságra intik az Egyesült Államokba utazó állampolgáraikat, idézi az iráni lap az USA Today amerikai napilapot. Még túl korai annak felmérése, hogy e hivatalos figyelmeztetések okoztak-e károkat az amerikai idegenforgalomnak.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Néhány héttel a Mecklenburg-Elő-Pomerániai és berlini választások előtt igen jól áll az Alternatíva Németországnak (AfD). Az előbbiben 19, az utóbbiban 14 százalékon, ismerteti a legújabb felmérési eredményeket a német portál. A hibahatár +/- 3%. Mecklenburgban a szocialisták vezetnek 24%-kal. A CDU 23 százalékkal a második helyen áll.  A harmadik és negyedik helyen az AfD és a Die Linke (Baloldal) áll 19 %-kal. A liberálisok és a nemzeti szocialisták (utóbbi esetében valójában a Német Nemzeti-demokrata Pártról van szó [Nationaldemokratische Partei Deutschlands – NPD] – a szerk.) 3-3 százalékon állnak.

*             *             *

A felmérések szerint az osztrákok kétharmadának nem tetszik a TTIP, az USA-EU-szabadkereskedelmi egyezmény. Ezt nagyon zokon veszi az Agenda Austria agytröszt, amely szerint az osztrákok bírálják azt, amiből – határ nélküli kereskedelem – hasznot húznak.

*             *             *

Oroszország  és Törökország nyíltan tervezi, hogy a dollár helyett egymás között saját valutájukkal kereskedjen.

SPUTNIK

Amerikában már nem kell bizonyíték ahhoz, hogy valakit „orosz ügynöknek” bélyegezzenek. Már Donald Trump is az lett, írja az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja. Clinton kampányszlogenje? „Aki nem velem van, az orosz ügynök”.  Az összeesküvés-elméletek szerint Oroszország akarja befolyásolni Trumpon keresztül az amerikai elnökválasztást. Oroszország lopta el a Demokrata Párt számára kínos e-maileket. Aki a bizonyíték nélküli vádakban kételkedni mer, az az orosz hírszerzés ügynöke.

FRANCAIS RT

A brit John Laughland, egy francia agytröszt igazgatója cikkében „Trump, Putyin USA-beli ügynök: az amerikai establishment ’szamársága és fantáziája’” címen e témával foglalkozva arról ír, hogy George W. Bush volt elnök legbefolyásosabb neokonzervatívjai, az iraki háború republikánus párti szervezői teljes mértékben Trump ellen fordultak, pártjukat ott hagyva, Clintonnét támogatva. Mint például Robert Zoellick, a Világbank volt elnöke, a Goldman Sahs volt alkalmazottja, Bush helyettes külügyi államtitkára. Vagy David Kramer, a CIA-hez közel álló Freedom House volt igazgatója. Vagy John McCain szenátor. Akiknek kulcs szerepük volt abban, hogy a világ ma ennyire instabil. És akiknek még ez sem elég. Ezek az emberek ha Clintonné révén ismét a hatalom közvetlen közelébe kerülnek, igen súlyosan veszélyt jelentenek a világbékére.

BASLER ZEITUNG

Németországnak nem kell semmiféle új biztonsági törvény, írja a bázeli lap. E helyett az államnak alkalmaznia kellene erőszak monopóliumát. Viszont ha külföldiekről van szó, akkor vonakodik azt bevetni. „De valami mozog Németországban.  Másként nem magyarázható, hogy ma burkatilalomról vitáznak és kérdésessé tették a kettős állampolgárságot”. Ami korábban elképzelhetetlen lett volna Németországban. Most már csak az kell, hogy a német rendőrség kellő eréllyel lépjen fel a bűnözők ellen. Az utcán is, arab klánok ellen.

RT

"’Szélsőséges jobboldali propaganda’: talpát náci üdvözlésre emelő cicája fotóját kiposztoló osztrák börtönbüntetést kap" címmel a globális orosz televízió angol nyelvű portálja arról számol be, hogy egy salzburgi bíróság börtönre ítélt egy embert, aki több náci témájú fényképet posztolt ki a közösségi médián. Az egyik képen macskája emeli fel tappancsát a német fasiszták (az RT fogalomzavara – a szerk.) stílusában. A 38 éves férfit másfél éves szabadságvesztésre ítélték, amelyből 15 hónap felfüggesztett.


(illusztráció)

RT ACTUALIDAD

Egy friss latin-amerikai tanulmány a kontinensen járó minimálbéreket hasonlította össze. Abszolút számokban Latin-Amerikában a legmagasabb névleges minimális bért Argentínában fizetik (476 dollár). Ezt Urugay (373 dollár), Chile (346 dollár) és Kolumbia (307,9 dollár) követi. Legutolsó helyen Mexikó áll 152 dollár havi minimálbérrel. Peruban a munkások 50,1%-ka a 268 dolláros minimálbérnél kevesebbet kap. Ezt követi Kolumbia, ahol 48,3% keres annál kevesebbet. A legjobb helyzetben Uruguayban vannak a dolgozók, ahol csak 8,5%-uk fizetése nem éri el a minimálbért. A multicégeket vizsgáló intézet (RedLat) jelentéséből egyértelműen látható, nyilatkozott erről Pablo Wahren, a Buenos Aires-i Egyetem közgazdászprofesszora az RT-nek, hogy Latin-Amerika nyomorúságos helyzete egyértelműen a múlt század kilencvenes éveiben uralkodó neoliberális gazdaságpolitikára vezethető vissza.

MONDOWEISS

Hatalmas hirdetések kerültek fel a San-Francisco-i buszokra: „Bojkottáld Izraelt, ameddig a palesztinoknak nincs egyenlő joguk” felirattal. A hirdetmények négy héten át lesznek láthatóak, jelenti az amerikai portál. De olvashatók még olyan hirdetmények is, amelyek tiltakoznak, hogy az Izrael elleni bojkottot ne tegye Kalifornia állam büntethetővé, mert az a szólásszabadságot sérti.

*             *             *

25 nyomtatott oldal terjedelemben gyűjtötte össze a portál azt, hogy milyen erőszak érte a palesztinokat megszállt országukban ezzel a címmel: „Motorkerékpáros telepes szamarán poroszkáló 85 éves palesztin pásztornak ment neki”. Három nappal ezelőtt egy izraeli katonai terepjáró gázolt el egy palesztin gyereket. Stb.

FORWARD

Claude Lanzmann, a Soá film francia rendezője felháborodott, amiért a berlini Bristol Kempinski hotelben Izrael Állam előhívó számát törölték a listáról. A szálloda bocsánatot kért, és azonnal visszatette a törölt előhívó számot azzal, hogy a törlés véletlen volt és a hibát egy alkalmazott követte el véletlenül, írja az amerikai zsidóság vezető lapja.

(Forrás: Lovas István honlapja)

Korábban írtuk: Bécsben is titkolni próbálják, hogy a császárváros fuldoklik a migránsbűnözésben – Lovas István sajtószemléje


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »