Takarékszövetkezetek: megvan az új vezetőség

Takarékszövetkezetek: megvan az új vezetőség

Megválasztották a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait a szervezet hétfőn megtartott közgyűlésén – közölte az SZHISZ az MTI-vel.

A közlemény szerint a közgyűlés a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) javaslata alapján az igazgatóság tagjává választotta Vida Józsefet, a B3 TAKARÉK Szövetkezet elnök-ügyvezetőjét, Osztrogonácz Gábort, a Szigetvári Takarék ügyvezetőjét és Hartmann Imrét, a Pannon Takarék Bank Zrt. elnök-ügyvezetőjét.

Az igazgatóság tagjai Vida Józsefet választották az SZHISZ igazgatóságának elnökévé, ügyvezetőjének pedig július 20-i hatállyal Gázmár Zoárdot nevezték ki.

A felügyelőbizottság tagjává Pardavi Tamást, a Pannon Takarék Bank Zrt. alelnökét, Csoltkó Endrénét, a Pátria Takarék elnök-ügyvezetőjét és Bede Józsefet, a Szabolcs Takarék elnök-ügyvezetőjét választotta a közgyűlés.

Az SZHISZ legfontosabb döntéshozó szervei a szövetkezetek kezébe kerültek – hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos az új tisztségviselők megválasztását követően. Arra kérte az új tisztségviselőket, éljenek ezzel a nagyfokú bizalommal úgy, hogy munkájukat a szövetkezeti értékek maximális figyelembevételével végzik.

A kormánybiztos az SZHISZ tagjainak és új tisztségviselőinek aktív közreműködését és támogatását kérte. Hangsúlyozta, az integráció új stratégiájának megalkotása során nagy szükség van a véleménycserére, amely nélkül nem lehet sikeres és hosszú távú stratégiát létrehozni.

Az új tisztségviselők választására azért volt szükség, mert az SZHISZ igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai július 7-én lemondtak tisztségükről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »