Tajti Mátyás a Málagába igazolt

A magyar középpályás az ifjúsági Bajnokok Ligájában is pályára léphet új csapatában.

Az NSO a Mundo Deportivo spanyol lapra hivatkozva írja, hogy Tajti Mátyás a Málaga csapatába igazolt. A magyar futballista klubváltásában döntő érdemei vannak Francesc Arnaunak, aki korábban a Barcelonánál dolgozott, most pedig a Málaga klubigazgatója. Az NSO úgy tudja, Tajti 3 évre írta alá, de a játékos ezt nem árulta el nekik.

„Igaz a hír. Több megkeresésem is volt, és a Málaga tervei tetszettek a legjobban. A klub remek kiugrási lehetőséget biztosít a feltörekvő, fiatal labdarúgóknak, itt sokat fejlődhetek.”

Tajtit elsősorban a negyedosztályban szereplő második csapatnál veszik számításba. A Málaga az elmúlt szezonban megnyerte az ifjúsági bajnoki címet Spanyolországban, ennek következtében elindíthatja csapatát az ifi Bajnokok Ligájában, a magyar játékos ott is pályára léphet, így nemzetközi porondon szintén szem előtt lehet

„Azt a klubot választottam, amelyről azt éreztem, hogy a leginkább szeretne megszerezni engem, és amelynél adva vannak a feltételek az előrelépéshez. Az ifjúsági együttese az elmúlt szezonban az összes nagy csapatot megelőzve megnyerte a bajnokságot, az utánpótlásra nagyon odafigyelnek, és szimpatikus számomra, hogy a fiatalokból igyekeznek minél több játékost beépíteni az első csapatba. A Málaga kiváló ugródeszka lehet ahhoz, hogy élvonalbeli felnőttcsapatban játszhassak” – mondta Tajti.

Tajti 2014-ben szerződött a Barcelonához, amelynek akadémiáján, a La Masíán pallérozódott két éven keresztül. A katalán gárdától való távozását már a nyár elején bejelentette, és eléggé berágott néhány lapra, amiatt, hogy miképp tálalták a távozását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »