Táborozó kislányok égtek benn egy faházban Odesszában

Két táborozó kislány életét vesztette, egy harmadik pedig eltűnt, amikor kigyulladt egy faház egy gyerektáborban a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban – írja az MTI beszámolója a helyi hatóságok közlése alapján szombaton.

A tájékoztatás szerint három 8 és 12 év közötti kislány tűnt el a tűzben, közülük kettőnek már csak az elszenesedett holttestére bukkantak rá a mentőcsapatok. A harmadik gyerek hollétéről egyelőre semmit sem tudni, szombat reggel folytatódott a keresése.

Az RT.com azonban később, hatósági közlésre hivatkozva azt írta, hogy a tűzben három gyermek vesztette életét.

A gyerekek már aludtak, amikor péntek este tűz ütött ki az épületben. A lángokat két órával később sikerült megfékezni.

Szemtanúk szerint a gyerekek a füstre ébredtek fel, és a tanárok gyorsan biztonságos helyre próbálták kísérni őket. Több gyereket kórházba kellett szállítani, miután kiugrottak az égő épületekből. A táborban egyes adatok szerint 42 gyermek tartózkodott.

A rendőrség bűncselekmény gyanújával indított eljárást az ügyben. A tűz eredete egyelőre nem ismert, de szemtanúk szerint a tűzjelző berendezés nem működött.

A halálos tüzek nem ritkák Ukrajnában és a volt szovjet tagköztársaságokban az elavult épületszerkezetek, a biztonsági szabályozás hanyagsága, betartásának hiánya miatt. 2016 májusában 17-en égtek benn egy magánkézben lévő idősek otthonában Kijev külvárosában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »