Szürreális és rekordokkal teli volt Nikolicsék meccse

Szürreális és rekordokkal teli volt Nikolicsék meccse

A futballrajongók talán még most sem tértek magukhoz a keddi, tizenkét gólt hozó Borussia Dortmund–Legia Warszawa BL-mérkőzés után.

A legrangosabb európai kupasorozat történelmének leggólgazdagabb kilencven (és negyvenöt) perce után a sárga-feketék szakvezetője, Thomas Tuchel arról beszélt, hogy a találkozó, és maga az eredmény is kicsit szürreális. Persze a tréner a négy bekapott góllal nem elégedett. „Sok védelmi hibát követtünk el, főleg akkor, amikor lekontráztak minket, a szarvashibákat ki kell javítanunk!” – tette hozzá.

Lukasz Piszczek szintén kitért a védelmi hibákra. „Az a lényeg, hogy győztünk, de azért nem számíthatjuk magunkat Európa topcsapatai közé, ha négy gólt hagyunk lőni a Legiának” – mondta a Dortmund lengyel légiósa. Ugyanerről beszélt a Dortmund kapusa, Roman Weidenfeller is, aki szerint voltak olyan esetek, amelyeket meg kell majd beszélniük, hiszen a BL-ben másként kell védekezni.

Persze a Legia zseniálisan futballozó támadója, Aleksandar Prijovic igyekezett a pozitívumokat megragadni. Mint mondta, az első, varsói meccsnél is nehezebb volt a dortmundi, de azért négyszer betaláltak.

Aki esetleg azt hinné, csak a lőtt gólok számában volt történelmi a tegnapi este, azoknak összeszedtük még néhány kuriózumot:

Felix Passlack azzal, hogy bevette a Legia kapuját a mérkőzésen, 18 évesen és 177 naposan a Dortmund legfiatalabb gólszerzőjévé lépett elő, maga mögé utasítva a korábbi klublegendát, Lars Rickent.A Borussia Dortmund az első csapat, amely öt BL csoportmeccsen 19-szer talált be az ellenfelek kapujába. Ezt a rekordot korábban a Bayern München tartotta a 2015/2016-os szezonban 17 góllal.A Dortmund góljait tizennégy különböző játékos szerezte ebben a szezonban, ilyenre szintén nincs példa a BL-ben.Nem volt még olyan a csoportkörben, hogy egy csapat annyi gólt lőtt és kapott volna (8-24-es gólkülönbség, összesen 32 találat), mint a Legia Warszawa, ráadásul még egy forduló hátravan.

És akkor a végén nézzünk néhány gólözönt hozó, emlékezetes BL-meccset:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »