Szurkolók nélkül küzdhetnek Ronaldóék ellen Nikolicsék

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a Legia Warszawa fellebbezését, így a lengyel csapat zárt kapuk mögött fogadja a címvédő Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az UEFA fegyelmi bizottsága szeptember végén azért büntette meg Nikolics Nemanja klubját, mert a nyitófordulóban a Borussia Dortmund elleni összecsapáson a hazai szurkolók sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, illetve megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó német drukkereket. A biztonsági személyzetnek könnygázt kellett bevetnie a randalírozó varsói szimpatizánsok megfékezésére.

A zártkapus büntetés mellett a varsóiaknak 80 ezer eurót is be kell fizetniük az UEFA kasszájába. Az eddig pont nélkül álló Legia november 2-án fogadja a címvédő Real Madridot, azt követően, hogy jövő kedden a harmadik fordulóban a spanyol fővárosban lép pályára.

A Legiát korábban több alkalommal megbüntették szurkolóinak viselkedése miatt. Az Európa-liga előző kiírásában az Ajax ellen szintén üres stadionban kellett játszania a csapatnak, 2007-ben kizárták az Intertotó Kupából, majd az UEFA egy évre eltiltotta a nemzetközi szerepléstől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »