Szuperállamot építene Brüsszel

Szuperállamot építene Brüsszel

„A nemzetállamok hatalmának gyengítését és az Európai Unió centralizációját meg kell akadályozni” – áll az Osztrák Szabadságpárt szerdai közleményében

„Az Európai Bizottság legújabb tervei, miszerint centralizálják a menedékkérelmekkel kapcsolatos eljárásokat és, hogy tovább szűkítik a nemzetállamok mozgásterét, teljes mértékben  elfogadhatatlanok” – így kommentálta az EU menekültválsággal kapcsolatos elképzeléseit Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) párttitkára és EP-frakciójának vezetője. A német médiában tegnap szivárgott ki az EB tervezete, amely szerint a menedékjogi kérelmek elbírálsát elvennék a tagállamoktól és egy központi uniós szervezetre bíznák.

Mint írja, „az Európai Bizottság már bizonyította, hogy nem tudja uralni a migrációs krízis okozta káoszt, és minden egyes döntésével csak rosszabbá teszi a helyzetet”. Vilimsky szerint „az EU vezetésé megpróbál létrehozni egy olyan európai szuperállamot, amelyben meg kívánja szüntetni tagállamok szuverenitását”.

„Minden tagállamnak magának kell eldöntenie, hogy hány embert fogad be, különben az EU-s önkény  fog uralkodni” – zárta a közleményét Vilimsky.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »