Szűnni nem akaró lakossági panasz az őrkői bűnözésre

Szűnni nem akaró lakossági panasz az őrkői bűnözésre

Ismét panaszkodnak a sepsiszentgyörgyiek az őrkői romák által elkövetett sorozatos lopásokra, a folyamatos fenyegetésekre, és a tarthatatlan helyzet orvoslása érdekében a hatóságok segítségét kérik. Az őrkői romatelep szomszédságában élő lakók közül többen is elpanaszolták munkatársunknak, hogy a romák rendszeresen kifosztják a környékbeli zöldségeskerteket és gyümölcsösöket, belekötnek a sétáló gyerekekbe, de az éjszakai randalírozások is rendszeresek.

orko foto zsok eniko_b(fotó:Zsók Enikő)

Ismét panaszkodnak a sepsiszentgyörgyiek az őrkői romák által elkövetett sorozatos lopásokra, a folyamatos fenyegetésekre, és a tarthatatlan helyzet orvoslása érdekében a hatóságok segítségét kérik. Az őrkői romatelep szomszédságában élő lakók közül többen is elpanaszolták munkatársunknak, hogy a romák rendszeresen kifosztják a környékbeli zöldségeskerteket és gyümölcsösöket, belekötnek a sétáló gyerekekbe, de az éjszakai kiabálások, randalírozások is rendszeresek ebben a városrészben.

A panaszokkal megkerestük a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Nicoleta Marint, aki kérdésünkre elmondta, a rendőrség több alkalommal is szervezett bűnmegelőző akciókat az őrkői romatelepen, melyek keretében a környéken működő iskolák diákjait is tájékoztatták, ugyanakkor a romatelep lakóinak körében törvényismereti felmérést is végeztek. A rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint ebben az évben 157 hasonló akciót bonyolítottak le Kovászna megyében.

Silviu Stoenescutól, a Kovászna megyei rendőrség parancsnokhelyettesétől megtudtuk, idén négy alkalommal is tetten értek tolvajokat az őrkői romatelep környékén, további húsz esetben pedig nyomozást kezdeményeztek. Indítottak eljárást testi sértés, lakhelyen való bántalmazás és fenyegetés miatt is. A parancsnokhelyettes elmondta továbbá, a környéken élők csak idén összesen 103 bejelentést tettek, ezek egy részét már lezárták, de több esetben még folyik a nyomozás. Silviu Stoenescu felhívja a figyelmet, hogy a lopások megelőzése érdekében a környék lakói éjjel-nappal zárják be lakásaik ajtaját és a kapukat abban az esetben is, amikor otthon tartózkodnak. A rendőrök arra kérik a romatelep környékén élő sepsiszentgyörgyieket, hogy kerüljék az összetűzéseket, ne álljanak szóba az ittas, agresszív őrkőiekkel.

A Krónika korábban már beszámolt arról, hogy a környékbeliek az előző években is több esetben az önkormányzathoz és a rendőrséghez fordultak az őrkői bűnözők miatt, a helyzet azonban a hatóságok törekvése ellenére nem sokat változott.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »