Szülői életjáradékot vezetne be a Jobbik

Átfogó népesedéspolitikai lépéseket sürget a Jobbik, amely egyebek mellett áfacsökkentést, inflációkövető családtámogatást és szülői életjáradékot javasol.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján bírálta a Fideszt, mert leszavazta a gazdasági bizottságban a Jobbik javaslatát az alapvető élelmiszerek, a gyermekneveléshez szükséges cikkek, valamint a baromfihús és az édesvízi halak áfájának csökkentéséről.

Támogathatónak minősítette a kormány családpolitikai lépéseit, szerinte ugyanakkor a népességfogyás ütemének növekedése miatt ennél komolyabb népesedéspolitikai lépéseket kellene tenni.

Közölte: a Jobbik az áfacsökkentésen túl fontosnak tartja az első gyermekek születésének nagyobb támogatását, a nagycsaládos kedvezmények kiterjesztését a kétgyerekes családokra, a főállású anyaság támogatásának kibővítését, a bölcsődei gondozási díj eltörlését, a kiszámítható, inflációkövető családtámogatási rendszer megteremtését, valamint a lombikprogram fokozottabb támogatását, a családbarát felsőoktatás kialakítását és a demográfiai földprogram megvalósítását.

Emellett a Jobbik szülői életjáradékot vezetne be: a gyerekek személyi jövedelemadójából automatikusan támogatnák a szülőket – mondta.

Kitiltás, migránsválság: ez a Jobbik álláspontja

A jobbikos Szávay István "Romániából" való kitiltását Novák Előd kérdésre válaszolva provokatívnak és vérlázítónak nevezte, és reményét fejezte ki, hogy a külügyi tárca határozott lépéseket tesz az ügyben.

Arról, hogy a kormány migrációs veszélyhelyzetet hirdetett ki, Novák Előd azt mondta: a Jobbik egy önálló magyar határőrség felállításában és a honvédség megerősítésében látja a megoldást.

Reményét fejezte ki, hogy Magyarország kitart a jelenlegi álláspontja mellett, és semmiféle kvótát nem lesz hajlandó elfogadni.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »