Szucsánszki az orrát törte a románok ellen

A december 4-én kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság előtt Kolozsváron, a Kárpát Kupán játszott felkészülési mérkőzéseket a magyar válogatott a hétvégén. Nem is rosszul. A holland B csapat ellen még gyengébb, a románok első csapata ellen viszont már érettebb játékkal rukkolt elő Kim Rasmussen gárdája, és két győzelmével megnyerte a tornát.

– Büszke vagyok a lányokra, a motivációnk a románok ellen remek volt, azonban elképzelhető, hogy sem Kovacsics Anikó, sem Szucsánszki Zita nem lehet ott az Eb-n, meglátjuk, mennyire komoly a sérülésük – nyilatkozta vasárnap a lefújást követően a dán mester. Siti Bea, a válogatott másodedzője a részletekbe is belement: Kovacsics vádlisérülést szenvedett, Szucsánszkinak pedig eltört az orra, és csak az alaposabb orvosi vizsgálatok fogják eldönteni, hogy elutazhatnak-e az Eb-re. Egyidejű hiányuk azért is lenne komoly probléma, mert ugyanazon a poszton, irányítóként játszanak, ahol így egyedül Görbicz Anita maradna.

Ráadásul már így is foghíjas csapat utazik Svédországba: Tomori Zsuzsa nem épült fel súlyos térsérüléséből, Zácsik Szandrának a vállát műtötték (mindketten bal átlövők), Korsós Dorina pár nappal ezelőtt esett ki szintén a térde miatt. Kórház a város szélén…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »