Szószékekről is hirdettessék a vasárnapi NEM!

Hagyjuk már a demagóg szlogeneket, kiváltképpen azt, hogy „a pap ne politizáljon”! Többnyire olyanok mondják ezt, akik például előszeretettel kérik számon Krisztus képmásain a szűziességet, miközben ők maguk annak kártékonyságát hangoztatják úton-útfélen.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Nem kezdek el itt most ókeresztény remekírókat idézni, bármennyire is kisujjból kiráznék ki tudja hány oldalt műveikből. Csak arra óhajtok a vasárnapi referendum előtt alig fél héttel rámutatni, hogy a kereszténység fogalma nem egyenlő a bárgyúsággal. A biblikus intelem, hogy „ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!”, csak a bosszúállást elkerülő türelmesség fontosságára int.

A Nol.hu most azon nyelvel, hogy Stella Leontin balassagyarmati kanonok „kvótával szétterített terrorizmus”-ról beszél, s ennek jegyében templomában szavazási útmutatót helyezett ki, amin az áll, hogy vasárnap „a „szeretet-főparancsa” jegyében fogja beikszelni a NEM-et”.

Nagyon helyes, bár minél több atya tenné ugyanezt. (Ha eddig elmulasztották, mindenesetre van bepótlásukra még néhány napjuk.) Van ugyanis olyan, hogy önszeretetet: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!” (3 Mózes19, 18) Ez az egyénen át a nemzet tagjaira is vonatkozik. A nagy nyugati és keleti egyházatyák is mindig így értették ezt.

Nagyon bízunk abban, hogy a balassagyarmati kanonok nem áll egyedül felfogásával. Vége ugyanis a „szeressük egymást gyerekek!” jeligének. A pap második Krisztus, hirdeti XI. Pius pápa. Krisztus Urunknak minden szava IGAZSÁG. Az igazság pedig a migráns helyzettel kapcsolatban aligha lehet kétséges. Hazazsuppolni hát minden kereszténygyűlölő és nemzetgyilkos migránst! Szószékekről is hirdettessék a vasárnapi NEM!


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »