Szószegők lettek a szocialisták?

Éles indulatokat váltott ki a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP között, hogy a közelgő dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson a szocialisták – megszegve a baloldali ellenzéki pártok korábbi megállapodását – jelöltet indítanak. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pártja ezért a napokban figyelmeztette is a szocialistákat, hogy ezzel a Fidesz kezére játsszák az elvileg nyerhető körzetet – adta hírül az Origó.

Dunaújvárosban azért kell június 5-én időközi választást tartani, mert március elején lemondott egyéniben szerzett mandátumáról a gyilkossággal gyanúsított fideszes Gál Roland, aki a gyanú szerint társaival agyonvert, majd elásott, illetve beton alá temetett egy vállalkozót. A megüresedett képviselői helyre a baloldali pártok 2014-es megállapodása alapján – amely az időközi voksolásokra is kiterjed – a DK állíthatna közös jelöltet. Csakhogy információink szerint az MSZP helyi szervezete az országos vezetés akarata ellenére is saját jelöltet indított a korábban az önkormányzatnál dolgozó Selyem József személyében. Így viszont a pártvezetés tehetetlen, hiába akarná betartani az egyezséget.

A DK beállt az MSZP mögé

– Szószegő lett az MSZP – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. Felidézte, hogy korábban több időközi választáson, így Újpesten, Tapolcán és Salgótarjánban is beálltak a szocialista induló mögé, kampányoltak, szórólapoztak is. – Most először kellett volna ezt viszonoznia az MSZP-nek, de a szocialisták egyelőre a DK figyelmeztetésére sem reagáltak – mondta. A DK Huszti Zsoltot indítja Dunaújvárosban.

Az ügyben kerestük a szocialistákat is, de tegnap többszöri próbálkozás után sem tudtuk elérni a párt szóvivőjét, illetve a sajtóosztály munkatársait sem.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 04.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »