Szörnyethalt egy ejtőernyős

Szörnyethalt egy ejtőernyős

Nem nyílt ki az ejtőernyője egy kolozsvári fiatalnak szombaton, miután több mint háromezer méteres magasságból kiugrott egy repülőből.

ejtoernyo1IllusztrációAz Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a 27 éves kolozsvári amatőr ejtőernyős egy gyakorlat közben, Aranyosgerend közelében vesztette életét. A Kolozs megyei tűzoltóság szóvivője, Daniel Graur a hírügynökségnek elmondta, vizsgálják a tragédia körülményeit.

Amint a Kolozs Megyei Mentőszolgálat vezetője, Horia Simu tájékoztatta a hírügynökséget, a fiatal a becsapódáskor azonnal szörnyethalt.

FRISSÍTÉS

A szombaton meghalt ejtőernyős póternyője még a repülőben kinyílt, kirántotta a fiatalembert, majd beleakadt a repülő szárnyába – magyarázta a baleset idején a repülőben tartózkodó edző.

A szerencsétlenül járt fiatalember, Vlad Lupaş már négyszázszor ugrott ejtőernyővel, két évvel ezelőtt már volt hasonló balesete, akkor azonban sikerült úrrá lennie a helyzeten – mondta Doru Baciu, ejtőernyősugró edző, aki a szombati tragédia idején a repülőn tartózkodott.

„2010-ben kezdte el, körülbelül négyszázadik ugrásánál tartott már. Szombaton repülés közben váratlanul kinyílt a tartalék ernyője, kirántotta a gépből, majd beleakadt a szárnyba. A fő ejtőernyője nem nyílt ki” – mondta az edző.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »