Szorgos Zoltán lopott autóval járt kocsikat feltörni

Szorgos Zoltán lopott autóval járt kocsikat feltörni

A 37 esztendős N. Zoltán rendkívül hasznos tagja a társadalomnak. Rendszeresen járt munkába, bár ennek fogalmát kissé félreértelmezte. A XI. kerületi autótulajdonosok bizonyára nem értékelték nagyra szorgalmát, ugyanis összesen 25 kocsit rongált meg és fosztott ki. Nem volt túl válogatós, ha zsákmányról volt szó, lopott gyermekjátékot, elakadásjelzőt és benzint is.

A police.hu azt írja, hogy Zoltán 2014. július 3-a és 2016. február 28-a között Budapest XI. kerületében 25 autót megrongált és azokból minden mozdítható értéket – szerszámkészlet, bicska, hifi berendezés, rádiók, hangszórók, akkumulátorok, kerékemelő, forgalmi engedély, pótkerekek, elsősegélycsomag, elakadásjelző háromszög, kerékkulcs, napszemüveg, bluetooth headset, kulcscsomó, fényszórók, gyermekjátékok, gumiabroncsok felnivel együtt, CD lemezek, ablaktörlő lapát – ellopott. Az egyik autóból még a benzint is leszívta. A nyomozás során az is kiderült, hogy 2015. szeptember 28-a és 2015. szeptember 29-e között ellopott egy autót, amivel több bűncselekmény helyszínére érkezett.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként N. Zoltánt az újbudai rendőrök beazonosították és 2016. február 29-én otthonában elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során a férfi mind a 25 gépkocsi feltörést és az autólopást beismerte.

A férfi otthonában tartott házkutatás alkalmával több olyan tárgyat – forgalmi engedély, autó rádió, autósrádió előlap – találtak, melyek bűncselekményből származhattak.

Az ellopott autót a kerületi rendőrök január 8-án megtalálták, azt a tulajdonosának visszaadták. Az előzetesben lévő férfit hamarosan bíróság elé llítják.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »