Szombaton Szivárványos Pride Pozsonyban – Kotlebáék készülnek

Szombaton kerül megrendezésre a Dúhový Pride 2016 (Szivárványos Pride, vagy Büszkeség) nevű megmozdulás, ami az emberek közti egyenlősége hirdeti nemi irányultságtól függetlenül. A mozgalom honlapja szerint a szombati eseményen „a leszbikusokhoz, melegekhez, biszexuálisokhoz, transz- és interszexuálisokhoz (LGBTI) csatlakoznak barátaik, ismerőseik, családtagjaik, hogy megmutassák, teljesen hétköznapi emberekről van szó”.

 

A megmozdulás vegyes fogadtatású, de a leglésebben Marián Kotleba és pártja, az ĽSNS lép fel ellene. Kotlebáék ellentütetést szerveznek, de a Pozsonyi Önkormányzat szerint nem érkezett bejelentés más megmozdulásról. A párt szerint mindössze a „szabad mozgás alkotmányos jogára” hivatkozva akarnak szintén tömegesen mozogni a városban.

 

Kotlebáék a saját akciójukat „perverzek elleni tüntetésnek” nevezték, de a jelnelegi információk szerint a pártvezetésből senki nem lesz jelen, még maga Kotleba sem.

 

Michal Szeiff pozsony megyei rendőrségi szóvivő elmondta, a rendőrség készenlétben lesz, hogy az „esetleges rendbontásokat megakadályozzák és közrendet szükség esetén visszaállítsák.

 

A szombaton esedékes Dúhový Pride megmozdulás komoly forgalom-eltereléseket és korlátozásokat is fog okozni Pozsonyban. Szombaton 10-órától a megmozdulás egész időtartamára szönetel a villamosközlekedés a Mostová és Jesenské utcákon illetve korlátozott villamos-közlekedés lesz a belváros déli részénél.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Novinky.cz


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »