Szolnoki sikerrel indult a döntő

Szolnoki sikerrel indult a döntő

A címvédő Szolnok hazai pályán 86–80-ra legyőzte a Fehérvár együttesét szerdán a férfikosárlabda NB I döntőjének nyitányán.

Az előjelek a tavalyinál szorosabb döntőt ígérnek, már csak azért is, mert akkor a Szolnok az egész rájátszáson veretlenül végigmenetelve, a fináléban a Kecskemétet 3-0-ra legyőzve szerezte meg hatodik bajnoki címét.

Idén a Magyar Kupa februári fináléjában azonban az Olaj címvédőként kikapott a Körmendtől – amiért a 3-2-re nyert bajnoki elődöntőben vágott vissza –, és az is rossz ómen lehet nekik, hogy 2013-ban éppen a Fehérvárral szemben maradtak alul a döntőben 3-2-re. Akkor az Alba a negyedik trófeáját szerezte meg az NB I-ben, a Szolnok pedig 2011 óta csak abban az évben nem lett bajnok.

A mostani döntő első mérkőzésének első félideje gyors és kemény ütközetet hozott, a sorozatban hatodik fináléját vívó Tisza-parti együttes Vojvoda és Milosevic vezérletével vezetett. Előbbi 15, utóbbi 12 pontig jutott a nagyszünetig.

A harmadik felvonásban villámrajtot vett a Szolnok, pillanatok alatt tíz pontra tornázta fel a különbséget.

Az utolsó negyedben megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, sőt utolérte riválisát. A hajrában fej fej mellett haladtak a csapatok, végül az utolsó percekben a hazaiak koncentráltak jobban és megszerezték a győzelmet.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő szombaton Székesfehérváron folytatódik.

Eredmény:
döntő, 1. mérkőzés: Szolnoki Olaj – TLI Alba Fehérvár 86-80 (22-16, 22-21, 20-23, 22-20)
legjobb dobók: Vojvoda 23, Milosevic 19, Keller 17, illetve Lóránt 20, Myles, Simon 14-14


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »