Szolgálati fegyverével vetett véget életének egy börtönőr

Szolgálati fegyverével vetett véget életének egy börtönőr

Szolgálati fegyverével vetett véget életének csütörtökön a csíkszeredai büntetés-végrehajtási intézet egyik börtönőre. Kevesebb mint egy év alatt ez már a második ilyen eset az intézményben.

borton vn 001_b

A törzszászlósi rangban szolgáló börtönőr az éjszakai műszak lejárta és az őrsége átadása előtt néhány perccel vetett véget életének, saját szolgálati lőfegyverével. A helyszínre azonnal egy mentőegységet riasztottak, akik a férfi életét már nem tudták megmenteni. Megállapították, hogy „lövés okozta, erőszakos halált halt” – számolt be az Agerpres hírügynökség.

A 46 éves, nős férfi, két gyermek édesapja több mint huszonöt éve dolgozott a büntetés-végrehajtási rendszerben. Munkatársai mindig vidám emberként ismerték, tettére egyelőre nincs magyarázat – közölte a hírügynökséggel Ionela Alexandra Chițan, a csíkszeredai börtön szóvivője.

Az elhunyt férfinál az időszakos pszichológiai felmérések alatt – amelyek közül az utolsóra 2014-ben került sor – nem került felszínre gond. A haláleset pontos körülményeinek kivizsgálását ügyészek és rendőrök végzik. Legutóbb decemberben vetett véget életének egy 36 éves börtönőr a csíkszeredai intézetben, röviddel szolgálatba állása után szintén szolgálati fegyverével.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »