Szokatlan incidens: Izrael csapást mért a szír légvédelemre

Szokatlan incidens: Izrael csapást mért a szír légvédelemre

Az izraeli légierő vadászgépei ma csapást mértek a szíriai légvédelem egységei ellen Damaszkusztól keletre – írja a Reuters hírügynökség. Izrael állítja, hogy válaszcsapásról volt szó, azt megelőzően ugyanis a libanoni légtér felett, „rutin gyakorlat” közben nyitottak tüzet szír ütegek a gépeikre.

 

Találatot ugyan nem kaptak, és a sikeresen landoltak a légitámaszponton, izraeli területen, azonban nemsokkal ezután mégis úgy döntöttek, csapást mérnek a légvédelmi egységekre, amelyek mintegy 50 kilométerre helyezkedtek el Szíria fővárosától.

 

Moszkvát az izraeli csapás közben értesítették a támadásról, mégpedig épp Tel Aviv figyelmeztette, tekintettel arra, hogy Oroszország katonailag és gazdaságilag is nagyban támogatja a szír kormányzatot.

Hírdetés

 

Izrael hangsúlyozta, hogy nem áll szándékában destabilizálni a régiót. Eddig még nem is avatkozott be a szír polgárháború, bár a Bassár el-Aszad mellett harcoló siíta Hezbollahot már megtámadta néhányszor. És bár arra is volt példa, hogy szír területen csaptak le, a mostanihoz hasonló csapás rendkívül ritka volt Izrael részéről.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

The post Szokatlan incidens: Izrael csapást mért a szír légvédelemre appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »