Szó szerint életveszélyes gólt lőtt az üzbég kapus

Szó szerint életveszélyes gólt lőtt az üzbég kapus

Jasurbek Umrzakov eddigi pályafutásának minden bizonnyal csúcspontját jelenti az a gól, amit egy kirúgásból lőtt az indiai U16-os Ázsia-bajnokságon. A dologra csak az vet árnyékot, hogy az ellenfél Észak-Korea volt, ahol nem igazán tolerálják az ilyen hibákat.

Az üzbég hálóőr a 16-oson belülről indította irgalmatlan erejű lövését, amellyel sikerült átívelnie a teljes észak-koreai csapat felett – beleértve az érthetetlenül kirohanó kapust is. Szerencsétlen fickó eszeveszett rohanásba kezd hátrefelé, és eközben valamiért kétszer is elvetődik (talán elesik?), de a labda könyörtelenül begurul a kapuba.

Ezért a szarvashibáért valószínűleg szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban is kapna néhány ezer gyalázkodó e-mailt – ám a sztálinista diktatúrában szó szerint életveszélyes lehet ekkorát hibázni. Hacsak nem volt Kim Dzsong Unnak egy százmillió dolláros tippmixe az 1-0-ás vereségre és a kapusgólra. Reméljük, azért a szigorú szocialista önkritikával megelégednek majd az elvtársak otthon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »