Szlovéniában tiltakoztak a magánfuvarozók

Szlovéniában tiltakozott a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (Nit Hungary) a nyugati országok számos új rendelkezése miatt, mivel azok – a szervezet szerint – hátrányosan érintik a régió fuvarozóit.

A Nit Hungary szerdai közleménye szerint több mint 2 ezren írták alá azt a tiltakozó ívet, amelyet hétfőn adtak át az Európai Unió közlekedésért felelős biztosának a szlovén fővárosban. Hozzátették, hogy az aláírásgyűjtéshez a szlovén és a horvát érdekképviselet is csatlakozott, mivel számos EU-tagállam – többek között Ausztria, Németország és Franciaország – több adminisztrációs munkát, a sofőrök számára pedig országonként változó órabért ír elő, a mulasztásokat pedig akár több tízezer eurós bírsággal büntetheti.

A Nit Hungary vezetője szerint a kifogásolt rendelkezések feltételei teljesíthetetlenek és ellentétesek az unió egyik alapelvével, a szolgáltatások szabad áramlásával – írták.

Violeta Bulc, az EU közlekedési biztosa a tiltakozó ívek átvételekor kompromisszumkészséget és türelmet kért a tiltakozóktól a közúti közlekedési jogszabálycsomag tárgyalásaihoz – áll a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »