Szlovák elemző: a magyarok tudják, hogyan kell megoldani a problémákat

Elismerő hangvételű véleménycikket közölt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) helyi tőkepiacot támogató intézkedéseiről pénteken a Hospodárské Noviny (HN) című pozsonyi gazdasági-közéleti napilap.

 

 

 

Orbán Viktor határozottan nem tartozik a sztenderd európai politikusok sorába, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy tudja, hogyan kell megoldani a problémákat – emelte ki cikkének kezdetén, az MNB gazdaságélénkítő intézkedéseire célozva a cikk szerzője, Ronald Izip.
 

 

Európában és főként Szlovákiában egy jó projekt megvalósításához sok megtakarított pénzre vagy nagy szerencsére van szükség, és míg ez a helyzet Szlovákiában csak nagyon lassan változik, Magyarországon a változás igencsak felgyorsulhat – mutat rá a HN-ben publikáló elemző.
 

 

Az okokra utalva elmondja: erre a magyar kormány olyan “nem szokványos lépései” után kerülhet sor, mint amilyen az, volt, hogy a központi bank tavaly döntött a budapesti tőzsde többségének megvásárlásáról, néhány napja pedig új befektetők bevonását célzó tervet hirdetett meg.
 

 

“Nem a véletlen játéka, hogy a BUX az elmúlt évben hihetetlen 60 százalékkal emelkedett” – jegyzi meg “A magyarok tudják, hogyan kell megoldani a problémákat” című írásában a cikkíró, aki szerint amennyiben a magyar kormány a tőzsde feltőkésítését célzó tervei sikerrel járnak, abból nem csak a befektetők és a cégek profitálnak majd, de egy a fenntartható fejlődést elősegítő környezet is létrejön.

 
http://finweb.hnonline.sk/komentare-a-analyzy/593691-ronald-izip-pre-finweb-madari-vedia-ako-riesit-problemy

 

 

MTI

Nyitókép: parlamentnelisty.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »