Szkopje: Tizenöt emberéletet követelt a vihar

Szkopje: Tizenöt emberéletet követelt a vihar

Legkevesebb tizenöt ember vesztette életét a macedón fővárost sújtó viharban, hat személyt pedig eltűntként regisztráltak, erősítette meg a szkopjei rendőrség.

A rendőrségi közlés szerint az áldozatok a város északkeleti részében éltek, ott volt a legsúlyosabb a vihar. Az első információk szerint az elhalálozottak életkora eltérő, azonosításuk még tart.

Szkopjébe tegnap este érkezett meg a vihar, és több mint öt órán át tombolt, jelentős anyagi károkat is okozva. Az éjszaka folyamán 93 liter csapadék hullott négyzetméterenként, és csak a vihar első két órájában 800 villámcsapást regisztráltak.

A macedón főváros legnagyobb részét elöntötte a víz, amely behatolt a pincékbe, elárasztotta a klinikai központot, sok polgár gépkocsikban ragadt a város alacsonyabb részein.

A helyi illetékesek ma a kárelhárításról egyeztetnek, a városi szervek, a rendőrség és a katonaság a terepen dolgozik. Az előrejelzések szerint ma sem lesz jó az idő a környéken, esőre és villámlásra is számíthatnak a meteorológusok szerint.

Tegnap este Tetovo és Ohrid településeken is vihar tombolt.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »