Szitává lötték az ISIL terroristáit az orosz kommandósok Szentpéterváron

Egy észak-kaukázusi, kabard- és balkárföldi iszlamista terrorszervezet négy tagjával végeztek szerdán Szentpéterváron orosz kommandósok. A tűzharcban a lakásban tartózkodó mind a négy ember életét vesztette. A biztonsági erők tagjai és a ház lakói közül senki nem sebesült meg.

A helyszínen az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SzKR) vizsgálatot indított. A lakásban lőfegyvereket és robbanószert foglaltak le.

Orosz sajtóértesülések szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet követőjévé vált banda vezetőjét, a 25 éves Hizir Lihovot vasárnap lőtték le a Kavkaz autópályán, egy rendőrautó elleni támadás közben. Az ő személyes tárgyainak átvizsgálásakor bukkantak a kabard-balkár hatóságok olyan nyomokra, amelyek a szentpétervári panelházhoz vezettek. A banda tagjai az Oroszországi Föderáció részét képező észak-kaukázusi köztársaságban több merényletet is végrehajtottak hivatalos személyek ellen.

A Szentpéterváron lelőtt négy terrorista közül eddig hármat azonosítottak a 30 éves Zalim Sebzuhov, a 25 éves Asztemir Serijev és a 34 éves Vjacseszlav Nirov személyében


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »