Szíria- Bemutatkozott a világ legveszélyesebb harci repülőgépe

Szíria- Bemutatkozott a világ legveszélyesebb harci repülőgépe

A TASS orosz hírügynökség jelentése szerint a héten Oroszország áthelyezett Szíriába egy csoport új generációs Szu-35S harci repülőgépet (NATO-kód: Flanker-E).

A Szu-35S harci repülőgépek harci küldetéseiket a szíriai Khmeimim légibázisról hajtják végre, közölte az orosz védelmi minisztérium.

A nyugati média szerint az orosz Szu-35S vadászgép: “kiváló és veszélyes”.

Az áthelyezés iránt egyaránt érdeklődött az orosz sajtó és a külföldi médiák. Pontosabban, ez az eseményt közölte a német Stern magazin és többek között az amerikai a The National Interest és a The Washington Times.

Mint Németország Stern megjegyezte, az orosz Szu-35S-t tartják a ami világban legveszélyesebb vadászgépnek anélkül, hogy figyelembe vennék az amerikai ötödik generációs F-22-t.

A Stern szerint a Szu-35S jellemzője a magas irányíthatóság, fel van szerelve a legújabb Irbis radarral és kitűnő hajtóművekkel .
A vadászgép egy olyan új generációs technológia, amely viszonylag olcsóbb, mint a legfejlettebb nyugati riválisok.

Közben a The National Interest arról számolt be, hogy az amerikai védelmi tisztviselők le voltak nyűgözve a harci repülő paramétereitől. “Ez egy nagy méretű repülőgép és nagyon veszélyes”, idézett egy magas rangú amerikai katonai tisztviselőt, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik az ötödik generációs vadászgépek területén.
A The Washington Times azt írta, hogy az orosz Szu-35s vadászgép szíriai megjelenése üzenetet Törökországnak, mivel hatásfokát kombinálta a már ottlévő  S-400 légvédelmi rakétarendszerrel, mellyel Oroszország bármely nagyságú területet képes megvédeni,melyre a NATO sem most, sem később nem lesz képes.

Hírdetés

A repülőgép harci körülmények között bizonyította óriási teljesítményét, hiszen mind földi, mind légi célok megsemmisítésére képes.

Fontos jellemzője a szuper mozgékonyság és minden időjárási körülmény között hadra fogható.

Aerodinamikai kialakítására jellemző, a két motor, a nagy szárnyak.
A Szu-35S-t  AL-41F1S utánégetős, tolóvektoros sugárhajtóművekkel szerelték fel.

A hajtóművek tolóereje egyenként 14,5 tonna.

A Szu-35 vadászgép 21,9 méter hosszú és a szárny fesztávolsága 14,75 méter, magassága 5,9 méter. A repülőgép maximális felszálló tömege 34500 kg, maximális sebessége 2500 km / h és a maximális hatótávolságát 3600 km anélkül, hogy külső üzemanyagtartályokat vinne és 4500 km-t tud pluszba megtenni külső üzemanyagtartályokkal. A vadászgép  felső repülési határa 20.000 méter. A szupergép legénysége egy pilóta. A vadászgép élettartama az első nagy szervizig  6000 óra vagy 30 év, a motort 4000 óránként kell nagy ellenőrzés alá vonni.
A Szu-35 12 külső rekeszben precíziós rakétákat és komputeres lézer vezérlésű légi bombákat szállít.

A Szu-35 vadászgép ezen kívül fel van fegyverkezve levegő-levegő és levegő-föld rakétákkal, valamint a különböző kaliberű rakétákkal.

A Szu-35 vadászgép maximális harci terhelése 8000 kg.

A Szu-35 vadászgépet felszerelték a GSH-30-1 30 mm fedélzeti gépágyúkkal is, írja a TASS.

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »