Színjátszótalálkozót tartanak Alsóboldogfalván

Színjátszótalálkozót tartanak Alsóboldogfalván

Tizennegyedik éve, hogy Alsóboldogfalván gyermekszínjátszó találkozót szerveznek környékbeli iskolás csoportoknak. Idén május 20-21-én, pénteken és szombaton zajlik a rendezvény a település művelődési házában, szervező a Székelyföld Kapuja Egyesület, partnerei Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Újszékely község Polgármesteri Hivatala.

A rendezvény célja a műkedvelő diák színjátszók évi seregszemléjének megszervezése, a hagyományos magyar népi játék, mesejáték, színjáték, versösszeállítás, próza, líra, dráma stb. ismert és kikísérletezendő eszközeivel anyanyelvünk ápolása, a tiszta, szép magyar beszéd iránti igény felélesztése és ébren tartása az iskoláskorúak körében.

Mindkét napon tíz órától kezdődnek az előadások. Rezi Erika Gabriella szervező pedagógus, az egyesület elnöke elmondta: Székelyszenterzsébet, Újszékely, Kissolymos, Székelykeresztúr, Szentábrahám, Nagygalambfalva, Bögöz, Siménfalva, Újszékely község iskoláit, illetve Felsősófalva, Homoródszentpál iskolás csoportjait hívták meg idén is. Pénteken az előkészítő és elemi, szombaton az V-VIII. osztályosok csoportjai állnak színpadra. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »