Színjáték a horvát határon a magyar katonák bevonásával

Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a magyar kormány színjátékot folytat a horvát határon. Amíg a szerb határszakaszon valóban elkezdte alkalmazni a különleges jogi helyzet adta eszközöket, addig a horvát oldalra átterelődött migránscunamit nem kezeli megfelelően, csak színjátékot játszik a belpolitikai érdekeinek megfelelően, a médiának és a szavazó állampolgároknak – írja a HVIM vezetőség hétfői sajtóközleményében. 

Hírdetés

Az elmúlt napokban azt tapasztalták, hogy nem is kell, hogy átjöjjenek a migránsok, hiszen értük mennek a magyar hatóságok buszokkal a horvátokhoz. Mára pedig hiába jönnek taxikkal, vagy gyalogoson a zöldhatáron, nem történik érdemben velük más, mint a válsághelyzet kihirdetése előtt: azonnal Ausztria felé szállítják őket, holott ugyanúgy tiltott határátlépés miatt felelősségre lehetne őket vonni. A felelősségre vonásnak nem feltétele a műszaki zár megrongálása (ami még alig létezik a horvát szakaszon), hiszen a tiltott határátlépés is szankcionálható önmagában.
 
A HVIM vezetősége felszólította a magyar kormányt, hogy fejezze be a színjátékot, ne pózoltassa hadgyakorlatokkal („Határozott fellépés 2015”) a magyar katonaságot, odavezényelve gépágyús HUMVEE-kat és talpig fegyverzetben álló katonákat, hanem valóban alkalmazza őket a zöldhatár lezárásában, aminek nyitottságáról személyesen is meggyőződtünk az elmúlt napokban. Nincsenek mozgójárőrök, csak 5-7 km-énként egy figyelő egység, amik között bárki szabadon mozoghat.
 
A jelenlegi készültség a horvát határon nem más, mint színház a magyar nép megnyugtatására, miközben a magyar kormány ugyanúgy a liberális, migránsbeözönlést támogató akaratot érvényesíti. Az Európába továbbszállított migránsok egy érvénybelépő kvótarendszer esetén visszakerülnének, vagy a későbbieknek elindulhatnak szabadon a telítődött államok felől a perifériára.
 
A HVIM azt követeli, hogy a rendvédelmi szerveket ne a médiának mutogassák, hanem alkalmazzák őket horvát határ lezárásában, a buszokkal történő, állami embercsempészettel hagyjon fel a kormány, aki a zöldhatáron jön, azokkal szemben pedig a törvényeknek megfelelően intézkedjen!
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »