Szijjártó szépen helyretette a svéd minisztert

Szijjártó szépen helyretette a svéd minisztert

Visszaszólt a svéd bevándorlásügyi miniszternek Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint a skandináv ország most saját sikertelen politikáját próbálná leverni Magyarországon.

A svéd bevándorlási miniszter a héten dán, norvég és finn kollégájával találkozva szorgalmazta egy Magyarország elleni Északi Front létrehozását. Morgan Johansson ezzel nyomást gyakorolna Budapestre, hogy az fogadja a kitoloncolt migránsokat. Svédországba tavaly 163 ezer menekült érkezett, a kormány becslései szerint nagyjából a felük kap menekültstátust.

„A svédekről csak annyit, hogy az előző évszázadokban voltak olyan európaiak, akik frontokat szerveztek, nem is vezetett jóra, úgyhogy jó lenne, ha a svédek is kicsit összeszednék magukat, és azt a sikertelen politikát, amelyet folytattak, annak a következményeit most nem rajtunk akarnák leverni, mert senki nem kérte tőlünk, hogy olyan politikát folytassanak, ami oda vezetett, hogy no go övezetek vannak Svédországban, és bevándorlók százezrei érkeztek oda. Nem kellett volna inspirálni a bevándorlást, akkor nem lenne ilyen baj, és akkor nem kellene Magyarországot fenyegetni, meg frontokat szervezgetni” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »